Iraj Mansouri A, Noruzian E, Gholamhoseinian A. The relation between the copper level and ceruloplasmin in blood of the healthy people . Intern Med Today 2005; 11 (1) :17-21
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-186-fa.html
1- ، mansori@icst.ac.ir
چکیده: (14356 مشاهده)
زمینه و هدف: مس موجود در خون انسان عمدتاً در ساختمان پروتئینی به نام سرلوپلاسمین به کار رفته است و فقط جزء کوچکی از آن به صورت آزاد دیده میشود. بدون شک اندازهگیری جداگانه هریک ازاین دو مستلزم استفاده از روشی ساده، دقیق و قابل اعتماد است. از این رو، در پژوهش حاضر اندازهگیری سرلوپلاسمین و بررسی رابطه آن با غلظت کل مس با انتخاب و بررسی روش اندازهگیری از نظر دقت و صحت مورد مطالعه قرار گرفت.
روش بررسی: در این تحقیق 90 نمونه سرم که 43 عدد آنها متعلق به مردان و 47 عدد دیگر مربوط به زنان بود، از مراجعهکنندگان به اورژانس بیمارستان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی کرمان که بیماری زمینهای خاصی نداشتند، تهیه و مقادیر مس کل و سرلوپلاسمین آنها تعیین گردید. برای تعیین غلظت کل مس از روش اسپکتروسکوپی جذب اتمی (AAS) استفاده شد و غلظت سرلوپلاسمین با استفاده از روش آنزیمی پارافنیلن دیآمین به دست آمد.
یافتهها: غلظت مس در سرم خون مردان و زنان به ترتیب برابر dl/ g40±119 و dl/g 39± 129 و غلظت سرلوپلاسمین در سرم خون گروههای فوق به ترتیب mg/dl 11±36 و mg/dl 11±37 بود. بدون توجه به جنسیت افراد مورد مطالعه، میانگین غلظتهای کل مس و سرلوپلاسمین به ترتیب dl/g 38±124 و
mg/dl 11±36 تعیین گردید. بررسی اثر دو عامل دما و زمان نگهداری سرم بر میزان سرلوپلاسمین نشان داد که نگهداری سرم در دمای معمولی و به مدتی طولانی اثر قابل ملاحظهای بر میزان سرلوپلاسمین ندارد. رابطه خطی بین غلظت سرلوپلاسمین و میزان کل مس موجود در سرم به صورت ذیل به دست آمد:
غلظت سرلوپلاسمین (mg/dl) 34/3+ 73/2 = dl)/(g غلظت مس
نتیجهگیری: به نظر میرسد با اندازهگیری غلظت سرلوپلاسمین و مراجعه به رابطه خطی فوق، بتوان مقدار مس را محاسبه کرد و ذخیره کردن طولانی سرم اثری در اندازهگیری مقدار آنزیم ندارد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/2/30 | انتشار: 1384/1/26