logo
دوره 24، شماره 2 - ( بهار 1397 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 131-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimi A, Arsalandeh F, Zahrakar K, Davarniya R, Shakarami M. The Effectiveness of Compassion-Focused Therapy on Mental Health of Women with Multiple Sclerosis. Intern Med Today 2018; 24 (2) :125-131
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2739-fa.html
سلیمی آرمان، ارسلان ده فرشته، زهراکار کیانوش، داورنیا رضا، شاکرمی محمد. اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر سلامت روان زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس. طب داخلی روز. 1397; 24 (2) :125-131

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2739-fa.html


1- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
3- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، rezadavarniya@yahoo.com
4- گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (5348 مشاهده)
اهداف: مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن پیشرونده سیستم عصبی مرکزی با علائم متفاوت و ناتوانکننده فیزیکی و روانشناختی میباشد که مشکلات عدیدهای را برای فرد بیمار به همراه دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر سلامت روان زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
مواد و روشها: این پژوهش، یک مداخله نیمه تجربی به شیوه پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش را کلیه بیماران زن دارای پرونده فعال در انجمن ام. اس شهر تهران در سال 1395 تشکیل میدادند. نمونه 30 زن بیمار بودند که بر اساس ملاکهای ورود و خروج به مطالعه و نمرات اکتسابی در پرسشنامه، به شیوه در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی در گروههای 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1979) بود.  پس از اخذ پیشآزمون از هر دو گروه، آزمودنیهای گروه آزمایش، 8 جلسه دوساعته درمان متمرکز بر شفقت را به شیوه گروهی و هفتگی دریافت نمودند. گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. دادهها با بهرهگیری از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری(ANCOVA) در نرمافزار  18 SPSS تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: یافته ها نشان داد بین میانگین نمرات سلامت روان بیماران گروه آزمایش و کنترل در مرحله پسآزمون تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر درمان متمرکز بر شفقت باعث افزایش سلامت روان آزمودنیهای گروه تحت مداخله در مقایسه با گروه کنترل شده بود (01/0>p ,49/45=F).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه، درمان متمرکز بر شفقت از طریق افزایش آگاهی درونی، پذیرش بدون قضاوت، همدلی و توجه مستمر بر احساسـات درونـی، بـه کاهش مشکلات روانشناختی و بهبود سلامت روان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس میانجامد. پیشنهاد میشود انجمنهای ام. اس سراسر کشور از این رویکرد درمانی در راستای ارتقای سلامت روانشناختی بیماران مزمن بهره گیرند.
 
متن کامل [PDF 353 kb]   (7534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت روان
دریافت: 1396/1/26 | پذیرش: 1396/9/11 | انتشار: 1397/2/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.