اهداف: با توجه به ماهیت بیماری مولتیپلاسکلروزیس، این بیماران همواره در تعاملات و ارتباطات بینفردی خود دارای مشکلاتی بوده اند از این رو در این پژوهش به بررسی اثربخشی درمان راهحلمحور به شیوهی گروهی بر مشکلات بینفردی مبتلایان به مولتیپلاسکلروزیس پرداخته شد.
روش ها: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. تعداد 40 بیمار عضو انجمن اماس مشهد به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش مداخله درمان گروهی راه حل محور را دریافت کردند و گروه آزمایش در فهرست انتظار قرار داشتند. از مقیاس مشکلات بین فردی بارخام، هاردی و استارتاپ برای جمعآوری داده مورد استفاده قرار گرفت. دادههای به دست آمده از طریق تحلیل کوواریانس تک متغییره به وسیله نرم افزار spss 23 مورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: با توجه به میانگین مشکلات بینفردی گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، رواندرمانی راه حل محور گروهی موجب کاهش مشکلات بینفردی درگروه آزمایش شده است(0/001>p و 31/81=F). این میزان تأثیر برابر با 69/0 بود.
نتیجه گیری: روان درمانی راه حل محور گروهی با توجه به نگاه غیر آسیب شناسانه و رویکردی با عاملیت ارتباطی می تواند منجر به حل مشکلات بین فردی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |