logo
دوره 27، شماره 3 - ( تابستان 1400 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 367-358 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basiri Moghadam K, Sadeghi Noghabi Z, Nazemi S H. Evaluating the Knowledge and Practice of Anesthesiologists and Students About Oral Ginger Complications in Surgery and Anesthesia. Intern Med Today 2021; 27 (3) :358-367
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3453-fa.html
بصیری مقدم کوکب، صادقی نوقابی زهرا، ناظمی سید حسین. بررسی آگاهی و عملکرد پرسنل و دانشجویان هوش‌بر نسبت به عوارض زنجبیل خوراکی در جراحی و بیهوشی در بیمارستان بهلول گناباد سال 1396. طب داخلی روز. 1400; 27 (3) :358-367

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3453-fa.html


1- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
2- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران. ، sadeghi.noghabi1997@gmail.com
3- گروه هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
چکیده:   (1821 مشاهده)
اهداف: زنجبیل از خانواده Zingiberace به‌وفور در رژیم غذایی مردم جهان دیده می‌شود و دارای خواص شناخته‌شده‌ای است؛ از جمله: تنظیم سیستم ایمنی، ضد سرطان، ضد التهاب، مهارکننده افزایش قند و چربی در خون، ضدتهوع و خاصیت آنتی‌اکسیدان. علی‌رغم این خواص بر اساس تحقیقات جدید آثار افزایش خونریزی و ضدانعقاد دیده شده است؛ بنابراین، مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند در بیهوشی و جراحی‌ها اثرات منفی بر جا گذارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی و عملکرد پرسنل و دانشجویان هوش‌بر نسبت به عوارض زنجبیل در جراحی و بیهوشی است.
مواد و روش ها: این یک مطالعه توصیفی و مقطعی است که در آن میزان آگاهی و عملکرد 68 نفر از پرسنل و دانشجویان هوش‌بر بیمارستان علامه بهلول گنابادی در برابر عوارض زنجبیل خوراکی در جراحی و بیهوشی با پرسش‌نامه‌ای خودساخته مشتمل بر دو بخش (برای تعیین آگاهی و عملکرد افراد) بررسی شد. روایی ابزار بر اساس روایی محتوایی و صوری تعیین شده و پایایی ابزار با آلفای کرانباخ (0.078=α) تأیید شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار Spss نسخه 19 انجام شد.
یافته ها: میانگین سنی واحدهای پژوهش 11/6±‌23/42 با سابقه کار 1 تا 22 سال بود. 7/66 درصد واحدهای پژوهش زن، 70/5 درصد متأهل و اکثراً (97/4 درصد) لیسانس بودند. نتایج تحلیل آماری نشان داد که 83/3 درصد واحدهای پژوهش آگاهی کمی داشتند و در زمینه عملکرد همچنین 2/78 درصد عملکرد نامطلوبی در بررسی قبل از عمل بیمار نشان دادند. سطح دانش واحدهای پژوهش با تحصیلات ارتباط معناداری داشت (P=0/033). همچنین عملکرد افراد با سابقه کارشان ارتباط معناداری داشت (P=0/029).
نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که پرسنل هوش‌بر نسبت به اثرات و عوارض زنجبیل بر بیهوشی و جراحی بیماران آگاه نبوده و در ارزیابی بیمار درباره مصرف بیش از حد زنجبیل و رژیم غذایی بیماران عملکرد مناسبی نداشتند؛ بنابراین، با توجه به اهمیت داروهای گیاهی و اثرات آن‌ها بر روند جراحی و درمان بیماران، برگزاری کارگاه آموزشی و آگاهی دادن به پرسنل لازم است.
واژه‌های کلیدی: زنجبیل، آگاهی، عملکرد، بیهوشی، جراحی
متن کامل [PDF 2930 kb]   (654 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (948 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيهوشی
دریافت: 1398/10/6 | پذیرش: 1399/6/18 | انتشار: 1400/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.