1- دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
2- گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
3- مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی تبریز، تبریز، ایران. ، Kafilhs@tbzmed.ac.ir
چکیده: (2428 مشاهده)
در دوازده دسامبر سال 2019، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ جدید در شهر ووهان چین ظاهر شد و باعث شیوع یک بیماری همهگیر سندرم حاد تنفسی در انسان شد (کووید-19). در 25 ژانویه سال 2021، طبق گزارش کووید-19 توسط دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مرگهای کووید-19 در جهان بالغ بر دو میلیون نفر و تعداد موارد تأییدشده کووید-19 به بیش از صد میلیون نفر رسید. بیماری همهگیر کووید-19 تأثیر گستردهای بر سلامت انسان گذاشته و باعث ایجاد تغییرات ناگهانی در شیوه زندگی انسانها از طریق فاصله اجتماعی و قرنطینه در خانه، با عواقب اجتماعی و اقتصادی شده است. بهینهسازی بهداشت عمومی طی این بیماری همهگیر، نهتنها به دانش علومپزشکی و بیولوژیکی، بلکه به همه علوم مرتبط با سبک زندگی، مطالعات اجتماعی و رفتاری، از جمله عادات غذایی و سبک زندگی نیاز دارد. از روشهایی که برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ابتلا به انواع بیماریها، ازجمله ویروس کرونا میتواند بسیار حائز اهمیت باشد، اصلاح تغذیه و پیروی از الگوی صحیح رژیم غذایی است. در این مقاله، مروری کوتاه بر رابطه تغذیه و ویروس کرونا و همچنین نکات کلیدی برای افزایش سلامت تغذیهای در این برهه از پاندمی کرونا آورده شده است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
علوم پايه پزشكي دریافت: 1399/12/11 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/10/11