Mazloom Z, Moosavi Sh.F Z, Shabbidar S, Aghasadeghi K, Rajae F A. The impact of vitamin E on glycemic control and lipid profiles in type 2 diabetes patients. Intern Med Today 2008; 14 (3) :64-71
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-436-fa.html
مظلوم زهره، موسوی شیرازی فرد زهرا، شب بیدار سکینه، آقا صادقی کامران، رجایی فرد عبدالرضا. تأثیر مکمل ویتامین E بر روی کنترل گلیسمی و میزان چربی خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2. طب داخلی روز. 1387; 14 (3) :64-71
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-436-fa.html
1- ، zohreh.mazloum@gmail.com
چکیده: (24556 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش قند و چربی های خون بیماران دیابتی منجر به تشدید بروز عوارض دیر هنگام دیابتی
می شود. نقش ویتامین E در بهبودی فراسنج های چربی در مطالعات زیادی اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر مصرف مکمل ویتامین E بر سطح گلوکز، انسولین و پروفایل های چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است.
روش تحقیق: در یک کارآزمایی بالینی، 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شامل 14 مرد و 17 زن با متوسط سن
9/5 ± 9/51 سال به روش تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفته و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم بندی شدند. گروه مورد به مدت دو ماه روزانه 800 میلی گرم در روز ویتامین E دریافت کردند و به گروه شاهد نیز به همان میزان دارونما داده شد. میزان گلوکز، انسولین و چربیهای خون بیماران قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد و اطلاعات توسط آزمون آماری t زوج و مستقل آنالیز گردید.
یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه های تن سنجی، دریافت مواد غذایی و داروهای مصرفی افراد حین مطالعه مشاهده نشد. مصرف ویتامین E سطح انسولین پلاسما (016/0 > p ، 56/2 ± 8/27 و 37/2 ± 25/28) و غلظت تری گلیسرید پلاسما (03/0 > p ، 18/2 ± 48/212 و 99/194 ± 41/279) را کاهش داد. کاهش در غلظت گلوکز پلاسما و سایر فراسنج های لیپیدی به دنبال دو ماه مصرف ویتامین E معنی دار نبود.
نتیجه گیری: به نظر می رسد برای دریافت مکمل ویتامین E بر کنترل گلیسمی و چربی های خون بیماران دیابتی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/12/12 | انتشار: 1387/7/24