اهداف: اسیدهای چرب طولانیزنجیر امگا-3 مصرفشده از طریق رژیم غذایی میتوانند سبب کاهش تولید IL-1 ، IL-6 ، IL-4 و TNF-α توسط سلولهای مختلف شوند. استئوپروز مخصوصاً در زنان یائسه خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد. مطالعه حاضر بهمنظور مقایسه اثرات مصرف روغن کلزا با مصرف روغن آ فتابگردان بر شاخصهای التهابی سرم در بیماران مبتلا به استئوپروز صورت گرفت.
روشها: 40 بیمار مبتلا به استئوپروز در یک کارآزمایی بالینی از مراجعهکنندگان به مراکز بیماریهای استخوان و مفاصل تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بهمنماه 1389 تا اردیبهشتماه 1390 به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران در دو گروه روغن کانولا و روغن آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. دادهها در قالب نرمافزار آماری SPSS 16 با آزمونهای T زوجی و T مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: کاهش معنیداری در فشار خون سیستولی در گروه آفتابگردان مشاهده شد (001/0=p). همچنین افزایش میزان 25هیدروکسیکولِکَلسیفرول در گروه کانولا (03/0=p) و آفتابگردان (042/0=p) بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنیدار بود. تفاوت شاخصهای اینترلوکین-1، -4، -6 و TNF-α در هر دو گروه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنیدار نبود.
نتیجهگیری: مصرف روغن کانولا در مقایسه با روغن آفتابگردان تاثیری بر کاهش نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به استئوپروز ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |