دارچین همچنین دارای آمیدون، موسیلاژ، تانن، اکسالات کلسیم، قند، سینامومین، اسانس و رزین است [
17].ترکیبات فنولی این مواد روغنی در لایه فسفولیپید غشای سلول گیاه ساخته شده و هرچه میزان مواد فنولی در اسانس بیشتر باشد، خواص ضدمیکروبی آن اسانس نیز بیشتر میشود [
18].
قسمتهای مختلف دارچین ترکیبات متفاوتی دارد که به طور عمده در برگ، در گل، در پوست ریشه ، در پوست شاخه، در شکوفه و در میوه موجود هستند [
11].
اثرات درمانی دارچین از منظر طب سنتی
در منابع طب سنتی انواع دارچین را با نامهای دارصینی، دارچینی، قرفه الدارچینی و سلیخه نام بردهاند. دو گونه دارچین سیلان و سایگون از قدیمیترین ادویههای جهان هستند که قدمت استفاده از آن به سه تا چهار قرن پیش از میلاد برمیگردد [
12]. طبیعت (مزاج) دارچین از نظر حکمای طب سنتی ایران و هند گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که ملطف (لطیفکننده)، مفتح (بازکننده انسداد مجاری) و مفرح (فرحبخش) است. دارچین برای درمان وسواس، وحشت و جنون، همچنین رفع بدبویی دهان، پاک کردن سینه، قطع سرفه، تنگی نفس، رفع خشونت صدای ناشی از بلغم غلیظ استفاده میشده است [
12, 13].
در طب سنتی خاور دور، دارچین به عنوان تقویتکننده معده، کبد، تونیک و آرامبخش و دارویی برای ناراحتیهای پس از زایمان تجویز میشده است. همچنین دارچین به عنوان یک محرک عمومی شناخته شده که جریان خون را تسریع و تنفس را تحریک میکند و موجب تحریک هاضمه و افزایش اغلب ترشحات بدن میشود [
12, 13].
در هند و چین از پوست شاخههای دارچین سیلان به عنوان محرک هاضمه، تنفس و جریان خون استفاده میشده است. در مقابل، دارچین سایگون به واسطه عطر تند آن بیشتر به عنوان ادویه استفاده میشده است. همچنین به عنوان محرک کلیه در شرایط احتباس ادرار، درمان دلدرد و سرمازدگی دست و پا، به عنوان تببر در سرماخوردگی و برای کاهش درد مفاصل و کمر مورد استفاده قرار میگرفته است [
12, 13].
اثرات محافظتی دارچین در سیستم قلبیعروقی
مطالعات انسانی
مصرف عصاره آبی دارچین به شکل کپسول (250 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در بیماران دیابتی نوع 2 در مدت دو ماه در مطالعه دوسوکور کنترلشده با پلاسبو باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول مفید خون و کلسترول مضر خون شد [
19]. در کارآزمایی بالینی تصادفیسازیشده روی بیماران دیابتی نوع 2 به مدت هشت هفته اثرات هل (سه گرم)، دارچین (سه گرم)، زنجبیل (سه گرم) و زعفران (یک گرم) به طور جداگانه بررسی شد و نتایج نشان داد که دارچین در افراد دیابتی باعث کاهش کلسترول مفید خون و کلسترول مضر خون شد [
16].
مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور کنترلشده با دارونمای دیگری که توسط پَندِر و همکاران روی بیماران پیشدیابتی به مدت یک سال انجام شده بود، نشان داد که عصاره آبی دارچین (پانصد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) اثر مفیدی در بهبود شاخصهای نوار قلب در افراد دیابتی ندارد [
20]. دارچین همچنین از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپید باعث افزایش قدرت آنتیاکسیدانی کل در افراد سالم شد [
21,
22].
در مطالعه مقطعی رنجبر و همکاران که به بررسی اثرات آنتیاکسیدانی (کاهش پراکسیداسیون لیپیدی) پرداخته شده بود، تجویز دارچین (صد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) به مدت دو هفته نشان داد که دارچین پتانسیل آنتیاکسیدانی قابلتوجهی دارد و ممکن است در کاهش عوارض بسیاری از بیماریهای مربوط به استرس اکسیداتیو در انسان مفید باشد [
22].
در مطالعه دیگری نیز مصرف دارچین (پانصد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در بیماران دیابتی نوع 2 در طول درمان دوماهه باعث کاهش قند و چربی خون شد [
23]. از طرفی در یک مطالعه همگروهی که به بررسی اثرات زردچوبه، فلفل چیلی و دارچین روی چربی خون بیماریهای قلبیعروقی و سرطان در طی پیگیری یازدهساله پرداخته شده بود، یافتهها نشاندهنده این بود که مصرف دارچین برخلاف سایر ادویهها بر بیماریهای قلبیعروقی تأثیری ندارد [
24].
همچنین در مطالعه آزمایشیکنترلی کرافورد و همکاران، مصرف روزانه پودر دارچین (یک گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به مدت شانزده ماه در بیماران مرد دیابتی نوع 2 اگرچه باعث کاهش عوارض دیابت شد، اما عارضه احتباس مایع و ادم در زانو را ایجاد کرد که احتمال پیشرفت نارسایی احتقانی قلب را بیشتر میکند [
25]. در مطالعه دیگر نیز به اثر کاهندگی فشار خون دارچین (یک گرم روزانه) پس از مصرف سه ماه در گروه بیماران دیابتی اشاره شده است [
26] (
جدول شماره 1).
مطالعات حیوانی
تجویز عصاره آبی دارچین (سیصد و ششصد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) به صورت گاواژ بهتنهایی و با متفورمین (250 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در مدت سی روز در موش صحرایی دیابتی نوع 2 باعث افزایش سطح کلسترول مفید خون و در مقابل باعث کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول مضر خون شد [
27]. در مطالعه دیگری نیز عصاره آبی دارچین (سیصد میلیگرم بر کیلوگرم بر وزن بدن) در هجده روز باعث بهبود سطح سرمی کلسترول مفید خون و کلسترول مضر خون در موشهای صحرایی باردار دیابتی نوع 2 شد [
28].
همچنین تجویز روزانه عصاره الکلی دارچین (سیصد میلیگرم بر کیلوگرم) در کنار کاپتوپریل (بیست میلی گرم بر کیلوگرم) برای مدت چهار هفته در موشهای صحرایی مبتلا به فشار خون حاد باعث کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول مضر خون و افزایش سطح کلسترول مفید خون و بهبود شاخص آتروژنیک شد [
29]. همچنین درمان مکمل با عصاره آبی دارچین (صد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در موش صحرایی مبتلا به سندرم متابولیک در کنار تمرینات استقامتی با شدت بالا به مدت دوازده هفته باعث کاهش معناداری در کلسترول تام، کلسترول مفید خون و افزایش معناداری در سطح کلسترول مفید خون شد [
30].
مصرف روزانه عصاره الکلی دارچین (دویست میلیگرم بر کیلوگرم) در کنار یک برنامه تمرینی استقامتی هشتهفتهای (با افزایش تدریجی سرعت و زمان) در موشهای صحرایی با بهبود وضعیت همودینامیک قلب و کاهش سطح مالوندیآلدئید سرم و بهبود مشخصات چربی خون همراه بود و باعث کاهش سطح سرمی کلسترول تام، کلسترول مفید خون و کلسترول مضر خون و نسبت کلسترول مفید خون بر کلسترول مضر خون شد [
31].
در مطالعه دیگری، اثرات تجویز عصاره آبی دارچین (صد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در مقایسه با عصاره آبی سیر (پانصد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در موشهای صحرایی سالم در طی 24 ساعت بررسی شد. یافتهها نشان داد که دارچین باعث افزایش میزان اوره، لاکتات دهیدروزناز و سطح کراتین کیناز سرم شد [
32]. همچنین عصاره الکلی دارچین در دُزهای مختلف (پانصد و سیصد میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در موشهای صحرایی دیابتی نوع 2 و موشهای دچار چربی خون بالا باعث بهبود کلسترول مفید خون و کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول مضر خون شد [
33,
34].
در بسیاری از مطالعات حیوانی، نتایج نشاندهنده این است که عصاره دارچین در دُزهای مختلف در موشهای دیابتی نوع 2 اثرات کاهنده بر سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و کلسترول مضر خون داشته است [
27]. در بعضی از مطالعات، اختلافاتی در نتایج اثرات عصاره دارچین بر این پارامترهای سرمی دیده میشود که این اختلافات ممکن است به خاطر روش عصارهگیری و نوع حلال یا مقدار دُز مصرف دارچین باشد [
35].
مصرف همزمان دارچین و هل در موشهای صحرایی با رژیم غذایی پرچربی باعث بهبود استرس اکسیداتیو از طریق کاهش تولید رادیکالهای آزاد در بافت قلب شد [
36]. در مطالعه دیگری مصرف عصاره آبی دارچین (دویست میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در موشهای صحرایی که به صورت متوالی در معرض اشعه گاما قرار گرفته بودند، به طور قابلتوجهی باعث کاهش آسیب در بافتهای قلب و کبد از طریق کاهش نکروز و آپوپتوز شد. نکته قابل توجه این است که با افزایش دوره تجویز دارچین از پانزده روز به چهل روز در این مطالعه، اثرات حفاظتی آن به طور قابلتوجهی افزایش پیدا کرد [
37].
ترکیب سینامالدئید و آلوپورینول در موشهای صحرایی تغذیهشده با فروکتوز در سندرم متابولیک باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بافت قلب شد. همچنین در این مطالعه، دارچین از طریق مهار مسیر سلولی TGF-β/Smad باعث کاهش التهاب و فیبروز در بافت قلب شد [
38].
در مطالعات برونتنی نیز برخی اثرات محافظت عروقی دارچین اثبات شده است. انکوباسیون عضله صاف عروقی با عصاره دارچین (دُز صد میلیمولار) در شرایط برونتنی در موش صحرایی با فعال کردن و مهار هیپرپلازی نئوآنتیمال از طریق مهار تکثیر سلولهای VSMC باعث بهبود آسیب در شریان کاروتید شد [
39].
در مطالعه دیگر به مدت دوازده هفته، عصاره دارچین (0/02 درصد) از طریق کاهش نیتروتیروزین، P22phox و P47phox باعث کاهش آپوپتوز و فیبروز در کاردیومیوسیتها شد. همچنین دارچین از طریق افزایش بیان آنزیمهای آنتیاکسیدانی، گلوتاتیون پراکسیداز-1، NQO-1 و کاتالاز در بافت قلب موش در نمونههای دیابتی نوع 2 باعث بهبود استرس اکسیداتیو شد. بنابراین عصاره دارچین باعث بهبود آسیب اکسیداتیو ناشی از گلوکز بالا در کاردیومیوسیتها از طریق مسیر TRPA1 / Nrf2 شد [
40].
مصرف عصاره الکلی پوست دارچین (پنجاه، 120 میلیگرم در کیلوگرم وزن بدن) در قلب موش صحرایی دچار ایسکمی باعث کاهش اندازه آسیب ناشی از سکته قلبی و همچنین باعث القای اثرات حفاظتی در برابر آسیب ناشی از ایسکمی ـ جریان مجدد خون و آریتمیهای ناشی از آن شد.
دارچین باعث افزایش ضربان قلب در شرایط ایسکمی و ثبات در تغییرات قطعه ST، فاصله QTc و دامنه موج R در نوار قلب و افزایش قابل توجه در فعالیتهای سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پروکسیداز و همچنین کاهش قابلتوجهی در سطح تروپونین I ،LDH و MDA سرمی پنج روز پس القای ایسکمی ـ جریان مجدد خون شد. بنابراین دارچین به واسطه خواص آنتیاکسیدانی میتواند از قلب در برابر آسیب ایسکمی ـ جریان مجدد خون محافظت کند [
41].
در مطالعه دیگری، سونگ و همکاران نشان دادهاند که اثرات سینماآلدئید (22/5، 45 و 90 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) و سینامیک اسید (37/5، 75 و 150 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در کنار پروپرانولول (سی میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) در موش صحرایی به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی میتواند از قلب در برابر آسیب ایسکمی محافظت کند و باعث افزایش فعالیت نیتریک اکسید و سوپراکسید دیسموتاز و کاهش سطح MDA در بافت قلب شود [
42].
نتایج پژوهش دیگری نشان داد که دارچین از طریق بهبود پارامترهای اکوکاردیوگرافی و پارامترهای همودینامیک در هفت هفته باعث بهبود اختلالات سیستولیک و دیاستولیک در موشها میشود. همچنین فیبروز قلب و تنگی آئورت نیز در این موشها توسط سینامالدئید کاهش یافت [
43].
در مطالعهای دیگر مصرف دارچین در کنار داروی ضدآرتیمی در مدلهای آریتمی موش، خرگوش، خوکچه هندی و موش صحرایی ایجادشده با کلروفرم، آدرنالین، استروفانتین-کا و کلرید باریم نشان داد که دارچین میتواند میزان بروز فیبریلاسیون بطنی ناشی از کلروفرم در موش و تاکی کاردیای بطنی ناشی از آدرنالین در خرگوش را کاهش دهد و زمان شروع این آریتمی را به تأخیر بیندازد. مصرف دارچین همچنین باعث کاهش بروز آریتمی ناشی از Spt-K در خوکچه هندی و همچنین آریتمی ناشی از مصرف کلرید باریم و کاهش ضربان قلب شد. بنابراین دارچین اثرات ضدآریتمی آشکاری بر آریتمی تجربی دارد [
44].
مصرف همزمان عصاره پوست دارچین (10 درصد) و دانههای هل باعث بهبود استرس اکسیداتیو از طریق افزایش آنزیمهای آنتیاکسیدانی گلوتاتیون SOD ،GSH ،CAT گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون استرانسفراز در قلب و کاهش هیدروکربنهای دیان کونژوگه و هیدروپراکسید در موشهای صحرایی با رژیم غذایی پرچرب شد [
45]. در همین راستا، فعالیت آنتیاکسیدانی دارچین با مهار رادیکالهای آزاد و مهار آنزیم پنج لیپوکسیژناز در مطالعات مختلف گزارش شده است [
46,
47,
48]. در پژوهش دیگری، دارچین همچنین باعث افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی و کاهش آپوپتوز در بافت قلب شد [
28].
مصرف دارچین (0/02 درصد) به مدت دوازده هفته در موشهای دارای گیرنده لپتین، به طور قابل توجهی تولید گونههای فعال اکسیژنی را مهار و تولید اکسید نیتریک را حفظ کرد و باعث افزایش سنتاز اکسید نیتریک اندوتلیال فسفریله و کاهش نیتروتیروزین شد. همچنین دارچین باعث بهبود فیبروز از طریق کاهش سطح کلاژن نوع IV و TGF شد. بنابراین عصاره دارچین باعث اتساع آئورت و بهبود جریان خون شریان مزانتریک وابسته به اندوتلیوم شد و همچنین بازسازی عروق مزانتریک را در موش کاهش داد [
49].
یافتههای مطالعه آلوارز و همکاران نشان داد که مصرف دارچین (دُزهای ده، صد و هزار میکرومولار) از طریق کاهش فعالیت کانالهای کلسیم باعث اتساع شریان آئورت و کاهش فشار خون شد. همچنین دارچین باعث القای اثرات اینوتروپیک و کرونوتروپیک منفی در قلب جداشده از موشها شد. اثرات حفاظتی دارچین در کاردیومیوسیتهای بطنی بیشتر از سلولهای عضلانی صاف شریانی مشهود بود [
50]. همچنین اثرات مفید دارچین در کاهش فشار خون در سایر مطالعات حیوانی در دُزهای مختلف به اثبات رسیده است [
29] (
جدول شماره 1).
بحث
سطح بالای مواد آنتیاکسیدانی موجود در دارچین سبب شده که این گیاه به عنوان محافظ سلول در برابر آسیبهای شیمیایی شامل سموم محیطی و اشعههای مضر و انواع استرسهای وارده به سلولها و بافتها عمل کرده و با کاهش رادیکالهای آزاد و ایجاد توازن بین مواد اکسیدان و آنتیاکسیدان از آسیب سلولی و بافتی جلوگیری کند [
46 ،
37].
دارچین علاوه بر اثرات آنتیاکسیدانی، در تنظیم چربیهای خون نقش داشته و باعث کاهش کلسترول مضر خون و کلسترول تام و بهبود چربی خون در افراد چاق یا دارای رژیمهای پرچرب و مبتلا به دیابت میشود [46 ،45]. در بسیاری از مطالعات بررسیشده در این مقاله از اثرات مفید دارچین روی قلب یاد شده است. در مقابل در مطالعات پَندِر و همکاران و نیز سانتوس و همکاران، دارچین اثر مفیدی در تنظیم فاکتورهای چربی خون نشان نداد [
20,
23].
همچنین علیرغم گزارشهای بسیاری مبنی بر تأثیر دارچین بر بهبود کلسترول مفید خون گزارشهای متناقصی در مورد تأثیر دارچین بر افزایش سطح کلسترول مفید خون به چشم میخورد که ممکن است به علت نوع عصارهگیری یا ماده حلال یا دُز مصرفی دارچین باشد. درنتیجه بررسیهای بیشتری در مورد اثر دارچین بر کلسترول مفید خون مورد نیاز است [
51].
در مطالعات بررسیشده، دارچین از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش سطح کلسترول مفید خون، اثرات محافظتی در سیستم قلبیعروقی داشته و باعث کاهش آسیبهای ایسکمیک، ازجمله آپوپتوز در بافت قلب در افراد دیابتی میشود. همچنین باعث کاهش فشار خون شده و دارای اثرات ضدآریتمی است [
49 ،
29 ،
28].
مطالعات حاضر حاکی از تأثیر دارچین با دُزهای متفاوت بر قنـد خـون ناشـتا، تـریگلیسـیرید، TC ،AST ،ALT و LDL در بیماران دیابتی نوع 2 است. همچنین تأثیر دارچین بر سطح کلسترول مفید خون در بسیاری از مقالهها به صورت اثر کاهشی ذکر شده است [
19,
27].
مطالعات نشان داد دارچین میتواند اثر پیشگیرانهای برای تشکیل پلاک آترواسکلروتیک داشته باشد و در جلوگیری از افزایش تعداد نوتروفیل و فیبروز و هیپرتروفی مؤثر باشد و باعث کاهش غلظت اکسید نیتریک سرمی شود [
49 ،
40 ،
29].
مصرف دارچین از طریق کاهش فعالیت کانالهای کلسیمی باعث شُل شدن عضله صاف دیواره شریان آئورت و کاهش فشار خون و همچنین باعث القای اثرات اینوتروپیک و کرونوتوپیک منفی در قلب شده و همچنین باعث بهبود اختلالات سیستولیک و دیاستولیک میشود [
50 ،
49 ،
29].
با توجه با اینکه بیشتر مطالعات در زمینه اثر دارچین بر سطوح سرمی قند، چربیها، فشار خون و تغییرات اکسیداتیو قلب و عروق انجام شده و تحقیقات کمتری به اثرات دارچین بر تغییرات بافتی قلب و عروق، ازجمله آپوپتوز، التهاب و فیبروز پرداختهاند، پیشنهاد میشود مطالعات گستردهتری در این زمینه انجام شود (
تصویر شماره 4).
References
1.
Michel J, Abd Rani NZ, Husain K. A review on the potential use of medicinal plants from asteraceae and lamiaceae plant family in cardiovascular diseases. Frontiers in Pharmacology. 2020; 11:852. [DOI:10.3389/fphar.2020.00852] [PMID] [PMCID]
2.
Adegbola P, Aderibigbe I, Hammed W, Omotayo T. Antioxidant and anti-inflammatory medicinal plants have potential role in the treatment of cardiovascular disease: A review. American Journal of Cardiovascular Disease. 2017; 7(2):19-32. [PMCID]
3.
Olvera Lopez E, Ballard BD, Jan A. Cardiovascular disease. StatPearls [Internet]. 2021. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK535419/
4.
Thompkinson D, Bhavana V, Kanika P. Dietary approaches for management of cardio-vascular health-a review. Journal of Food Science and Technology. 2014; 51(10):2318-30. [DOI:10.1007/s13197-012-0661-8] [PMID] [PMCID]
5.
Panda VS, Naik SR. Evaluation of cardioprotective activity of Ginkgo biloba and Ocimum sanctum in rodents. Alternative Medicine Review. 2009; 14(2):161-71. [PMID]
6.
Bafadam S, Mahmoudabady M, Niazmand S, Rezaee SA, Soukhtanloo M. Cardioprotective effects of Fenugreek (Trigonella foenum-graceum) seed extract in streptozotocin induced diabetic rats. Journal of Cardiovascular and Thoracic Research. 2021; 13(1):28-36. [DOI:10.34172/jcvtr.2021.01] [PMID] [PMCID]
7.
Kulczyński B, Gramza-Michałowska A. The importance of selected spices in cardiovascular diseases. mportance of selected spices in cardiovascular diseases. Postepy Higieny i Medycyny Doswiadczalnej (Online). 2016; 70(0):1131-41. [DOI:10.5604/17322693.1224252] [PMID]
8.
Shabab S, Gholamnezhad Z, Mahmoudabady M. Protective effects of medicinal plant against diabetes induced cardiac disorder: A review. Journal of Ethnopharmacology. 2021; 265:113328. [DOI:10.1016/j.jep.2020.113328] [PMID]
9.
Abdi T, Mahmoudabady M, Marzouni HZ, Niazmand S, Khazaei M. Ginger (Zingiber Officinale Roscoe) Extract Protects the Heart Against Inflammation and Fibrosis in Diabetic Rats. Canadian Journal of Diabetes. 2021; 45(3):220-7. [DOI:10.1016/j.jcjd.2020.08.102] [PMID]
10.
Mehrpouri M, Hamidpour R, Hamidpour M. [Cinnamon inhibits platelet function and improves cardiovascular system (Persian)]. Journal of Medicinal Plants. 2020; 19(73):1-11. [DOI:10.29252/jmp.1.73.1]
11.
Mollazadeh H, Hosseinzadeh H. Cinnamon effects on metabolic syndrome: A review based on its mechanisms. Iranian Journal of Basic Medical Sciences. 2016; 19(12):1258-70. [DOI:10.22038/ijbms.2016.7906]
12.
Mirhaidar SH. [The name of the medicinal plants (Persian)]. Tehran: Nashre Farhange Eslami; 2005. http://opac.nlai.ir/opac-prod/search/briefListSearch.do?command=FULL_VIEW&id=512477&pageStatus=1&sortKeyValue1=sortkey_title&sortKeyValue2=sortkey_author
13.
Zargari A. [Medical plants, vol. 1 (Persian)]. Tehran: Tehran University; 1994. http://opac.nlai.ir/opac-prod/search/briefListSearch.do?command=FULL_VIEW&id=841797&pageStatus=1&sortKeyValue1=sortkey_title&sortKeyValue2=sortkey_author
14.
Rao PV, Gan SH. Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2014; 2014:642942. [DOI:10.1155/2014/642942] [PMID] [PMCID]
15.
Aneja KR, Joshi R, Sharma C. Antimicrobial activity of Dalchini (Cinnamomum zeylanicum bark) extracts on some dental caries pathogens. Journal of Pharmacy Research. 2009; 2(9):1387-90. http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.735.7857&rep=rep1&type=pdf
16.
Azimi P, Ghiasvand R, Feizi A, Hariri M, Abbasi B. Effects of cinnamon, cardamom, saffron, and ginger consumption on markers of glycemic control, lipid profile, oxidative stress, and inflammation in type 2 diabetes patients. The Review of Diabetic Studies: RDS. 2014; 11(3-4):258-66. [DOI:10.1900/RDS.2014.11.258] [PMID] [PMCID]
17.
Akhavan Amjadi M, Mojab F, Shahbazzadegan S. [The study of Cinnamon effect on the primary dysmenorrheal and their symptom (Persian)]. Journal of Ardabil University of Medical Sciences. 2009; 9(3):204-9. https://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_id=265&sid=1&slc_lang=fa
18.
Singh N, Singh R, Bhunia A, Stroshine R. Efficacy of chlorine dioxide, ozone, and thyme essential oil or a sequential washing in killing Escherichia coli O157: H7 on lettuce and baby carrots. LWT-Food Science and Technology. 2002; 35(8):720-9. [DOI:10.1006/fstl.2002.0933]
19.
Anderson RA, Zhan Z, Luo R, Guo X, Guo Q, Zhou J, et al. Cinnamon extract lowers glucose, insulin and cholesterol in people with elevated serum glucose. Journal of Traditional and Complementary Medicine. 2016; 6(4):332-6. [DOI:10.1016/j.jtcme.2015.03.005] [PMID] [PMCID]
20.
Pender DN, Crawford PF, Clark JM, Crawford AJ, Prats AA, Shah SA. Effect of water-soluble cinnamon extract on electrocardiographic parameters: An analysis of the CiNNaMON trial. Complementary Therapies in Medicine. 2018; 41:302-5. [DOI:10.1016/j.ctim.2018.10.009] [PMID]
21.
Hasani-Ranjbar S, Larijani B, Abdollahi M. A systematic review of the potential herbal sources of future drugs effective in oxidant-related diseases. Inflammation & Allergy-Drug Targets. 2009; 8(1):2-10. [DOI:10.2174/187152809787582561] [PMID]
22.
Ranjbar A, Ghasmeinezhad S, Zamani H, Malekirad AA, Baiaty A, Mohammadirad A, et al. Antioxidative stress potential of Cinnamomum zeylanicum in humans: A comparative cross-sectional clinical study. Clinical Practice. 2006; 3(1):113-7. https://www.proquest.com/openview/30b509841fcb3226bbed85c23234a155/1?pq-origsite=gscholar&cbl=54584
23.
Santos HO, da Silva GA. To what extent does cinnamon administration improve the glycemic and lipid profiles? Clinical Nutrition ESPEN. 2018; 27:1-9. [DOI:10.1016/j.clnesp.2018.07.011] [PMID]
24.
Hashemian M, Poustchi H, Murphy G, Etemadi A, Kamangar F, Pourshams A, et al. Turmeric, pepper, cinnamon, and saffron consumption and mortality. Journal of the American Heart Association. 2019; 8(18):e012240. [DOI:10.1161/JAHA.119.012240]
25.
Crawford P, Crawford AJ. Edema from taking cinnamon for treatment of diabetes: Similar biochemistry and pathophysiology to thiazolidinedione medications. The Journal of the American Board of Family Medicine. 2018; 31(5):809-11. [DOI:10.3122/jabfm.2018.05.180024] [PMID]
26.
Zamani T, Shahmerzadi FE, Zarrin R. The effect of oral supplementation of cinnamon on weight loss and blood pressure in patients with type 2 diabetes: A randomized clinical trial. Journal of Nutritional Sciences and Dietetics. 2017; 3(1). https://jnsd.tums.ac.ir/index.php/jnsd/article/view/126
27.
Ashoor LA, Qusti SY. Potential interactions between Cinnamon and Metformin treatment in diabetic rats. Biosciences Biotechnology Research Asia. 2016; 7(2):607-16. https://pdfs.semanticscholar.org/e29b/986ec6ab2b20edf047b8338fbad2d5506e26.pdf?_ga=2.155767035.1191606136.1645898727-1864036928.1608668928
28.
El-Beeh ME, Fouda YA, El-badry DA, El-Sayyad HI. Antiapoptic activity of cinnamon on some organs of 18 days rat fetuses of diabetic mother. Biosciences Biotechnology Research Asia. 2019; 16(3):637-48. [DOI:10.13005/bbra/2779]
29.
Nyadjeu P, Nguelefack-Mbuyo EP, Atsamo AD, Nguelefack TB, Dongmo AB, Kamanyi A. Acute and chronic antihypertensive effects of Cinnamomum zeylanicum stem bark methanol extract in L-NAME-induced hypertensive rats. BMC Complementary and Alternative Medicine. 2013; 13:27. [DOI:10.1186/1472-6882-13-27] [PMID] [PMCID]
30.
Fayaz E, Damirchi A, Zebardast N, Babaei P. Cinnamon extract combined with high-intensity endurance training alleviates metabolic syndrome via non-canonical WNT signaling. Nutrition. 2019; 65:173-8. [DOI:10.1016/j.nut.2019.03.009] [PMID]
31.
Badalzadeh R, Shaghaghi M, Mohammadi M, Dehghan G, Mohammadi Z. The effect of cinnamon extract and long-term aerobic training on heart function, biochemical alterations and lipid profile following exhaustive exercise in male rats. Advanced Pharmaceutical Bulletin. 2014; 4(S 2):515-20. [DOI:10.5681/apb.2014.076]
32.
Noor S, Mahboob T. Comparative study of cinnamon and garlic on different parameters in rats. Biomedica. 2014; 30(2):92-5. http://thebiomedicapk.com/articles/373.pdf
33.
Mhammad HA, Jubrail AMS, Najeeb MK. Impact of cinnamon extract on hyperlipidemic and diabetic rats. International Journal of Chemical and Biomolecular Science. 2015; 1(3):96-106. https://www.semanticscholar.org/paper/Impact-of-Cinnamon-Extract-on-Hyperlipidemic-1
34.
Rosado J. A study to determine the effects of cinnamon on blood glucose and lipid levels in person’s with type-2 diabetes [PhD. Dissertation]. United States: University of Hawaii at Manoa; 2010. https://scholarspace.manoa.hawaii.edu/handle/10125/22065
35.
Nostro A, Germano M, D’angelo V, Marino A, Cannatelli M. Extraction methods and bioautography for evaluation of medicinal plant antimicrobial activity. Letters in Applied Microbiology. 2000; 30(5):379-84. [DOI:10.1046/j.1472-765x.2000.00731.x] [PMID]
36.
Shirzad F, Morovatdar N, Rezaee R, Tsarouhas K, Abdollahi Moghaddam A. Cinnamon effects on blood pressure and metabolic profile: A double-blind, randomized, placebo-controlled trial in patients with stage 1 hypertension. Avicenna Journal of Phytomedicine. 2021; 11(1):91-100. [PMCID]
37.
Rezk RG. Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum N) attenuates hepatic and cardiac tissues injury induced by gamma radiation in male albino rats. Arab Journal of Nuclear Sciences and Applications. 2013; 46(2):356-62. https://inis.iaea.org/search/search.aspx?orig_q=RN:45013698
38.
Kang L-L, Zhang D-M, Ma C-H, Zhang J-H, Jia K-K, Liu J-H, et al. Cinnamaldehyde and allopurinol reduce fructose-induced cardiac inflammation and fibrosis by attenuating CD36-mediated TLR4/6-IRAK4/1 signaling to suppress NLRP3 inflammasome activation. Scientific Reports. 2016; 6:27460. [DOI:10.1038/srep27460] [PMID] [PMCID]
39.
Buglak NE, Jiang W, Bahnson ES. Cinnamic aldehyde inhibits vascular smooth muscle cell proliferation and neointimal hyperplasia in Zucker Diabetic Fatty rats. Redox Biology. 2018; 19:166-78. [DOI:10.1016/j.redox.2018.08.013] [PMID] [PMCID]
40.
Wang D, Hou J, Yang Y, Zhou P, Liu S, Wan J, et al. Cinnamaldehyde ameliorates high-glucose-induced oxidative stress and cardiomyocyte injury through transient receptor potential ankyrin 1. Journal of Cardiovascular Pharmacology. 2019; 74(1):30-7. [DOI:10.1097/FJC.0000000000000679] [PMID]
41.
Sedighi M, Nazari A, Faghihi M, Rafieian-Kopaei M, Karimi A, Moghimian M, et al. Protective effects of cinnamon bark extract against ischemia-reperfusion injury and arrhythmias in rat. Phytotherapy Research. 2018; 32(10):1983-91. [DOI:10.1002/ptr.6127] [PMID]
42.
Song F, Li H, Sun J, Wang S. Protective effects of cinnamic acid and cinnamic aldehyde on isoproterenol-induced acute myocardial ischemia in rats. Journal of Ethnopharmacology. 2013; 150(1):125-30. [PMID]
43.
Yang L, Wu Q-Q, Liu Y, Hu Z-F, Bian Z-Y, Tang Q-Z. Cinnamaldehyde attenuates pressure overload-induced cardiac hypertrophy. International Journal of Clinical and Experimental Pathology. 2015; 8(11):14345-54. [PMCID]
44.
Sui Y, Qiu D, Xie C, Chen K. [Observation of antiarrhythmic effects of Cinnamomum migao H. W. Li on experimental arrhythmia (Chinese)]. Zhongguo Zhong yao za zhi= Zhongguo zhongyao zazhi= China Journal of Chinese Materia Medica. 1998; 23(8):495-7, inside back cover. [PMID]
45.
Dhuley J. Anti-oxidant effects of cinnamon (Cinnamomum verum) bark and greater cardamom (Amomum subulatum) seeds in rats fed high fat diet. Indian Journal of Experimental Biology. 1999; 37(3):238-42. [PMID]
46.
Brodowska KM, Brodowska AJ, Śmigielski K, Łodyga-Chruścińska E. Antioxidant profile of essential oils and extracts of cinnamon bark (Cinnamomum cassia). European Journal of Biological Research. 2016; 6(4):310-6. [DOI:10.5281/zenodo.197200]
47.
Roussel A-M, Hininger I, Benaraba R, Ziegenfuss TN, Anderson RA. Antioxidant effects of a cinnamon extract in people with impaired fasting glucose that are overweight or obese. Journal of the American College of Nutrition. 2009; 28(1):16-21. [DOI:10.1080/07315724.2009.10719756] [PMID]
48.
Tangvarasittichai S, Sanguanwong S, Sengsuk C, Tangvarasittichai O. Effect of cinnamon supplementation on oxidative stress, inflammation and insulin resistance in patients with type 2 diabetes mellitus. International Journal of Toxicological and Pharmacological Research. 2015; 7(4):56-9. https://www.researchgate.net/profile/Surapon-Tangvarasittichai/publication/282651365_Effect_of_Cinnamon_Supplemenus.pdf
49.
Wang P, Yang Y, Wang D, Yang Q, Wan J, Liu S, et al. Cinnamaldehyde ameliorates vascular dysfunction in diabetic mice by activating Nrf2. American Journal of Hypertension. 2020; 33(7):610-9. [DOI:10.1093/ajh/hpaa024] [PMID]
50.
Alvarez-Collazo J, Alonso-Carbajo L, López-Medina AI, Alpizar YA, Tajada S, Nilius B, et al. Cinnamaldehyde inhibits L-type calcium channels in mouse ventricular cardiomyocytes and vascular smooth muscle cells. Pflügers Archiv: European Journal of Physiology. 2014; 466(11):2089-99. [DOI:10.1007/s00424-014-1472-8] [PMID]
51.
Tuzcu Z, Orhan C, Sahin N, Juturu V, Sahin K. Cinnamon polyphenol extract inhibits hyperlipidemia and inflammation by modulation of transcription factors in high-fat diet-fed rats. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2017; 2017:1583098. [DOI:10.1155/2017/1583098] [PMID] [PMCID]