Farazande M, Shabab S, Mahmoudabady M, Gholamnezhad Z. Effects of Cinnamon on Risk Factors of Cardiovascular Diseases: A Review Paper. Intern Med Today 2021; 28 (1) :16-37
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3714-fa.html
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، mahmoudabadym@mums.ac.ir
چکیده: (3036 مشاهده)
اهداف: باتوجه به عوارض و هزینههای بالای داروهای شیمیایی، امروزه به استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماریها توجه ویژه شده است. دارچین به عنوان ادویه غذا و همچنین یکی از مفردات طب سنتی، به نظر میرسد اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماریها داشته باشد. هدف از مقاله مروری حاضر، بررسی اثرات محافظتی دارچین در بروز بیماریهای قلبیعروقی است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری برای یافتن مقالات از کلیدواژههای انگلیسی دارچین، قلب، کاردیومیوپاتی و سینامالدهید و همچنین از کلیدواژههای فارسی دارچین و قلب و عروق در عنوان و خلاصه مقاله استفاده شد. همچنین برای جستوجوی منابع، از پایگاههای اطلاعاتی پابمد، ساینس دایرکت، وب آو ساینس، گوگل اسکالر، اسکوپوس و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بدون محدودیت زمان تا ماه مارس سال 2021 استفاده شد. انواع مطالعات تجربی و بالینی، انسانی و حیوانی که با هدف بررسی اثر دارچین بر جنبههای مختلف بیماری قلبیعروقی بودهاند، وارد مطالعه شدند.
یافته ها: از مجموع 204 مقاله یافتشده در پایان جستوجو، درنهایت 51 مقاله به طور کامل بررسی و از اطلاعات آن در این مطالعه مروری استفاده شد. در مقالات نهاییشده، نتایج مربوط به اثرات دارچین بر ریسکفاکتورهای بیماریهای قلبیعروقی، از جمله بالا بودن سطح چربی خون، پرفشاری خون و استرس اکسیداتیو بررسی شد.
نتیجه گیری: نتایج بیشتر مطالعات انسانی و حیوانی حاکی از این بود که دارچین اثرات مفیدی در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبیعروقی از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و آپوپتوز و همچنین بهبود فشار خون و پارامترهای چربی خون دارد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
فيزيولوژی پزشکی دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/6/27 | انتشار: 1400/10/11