Motahedi B, Nikoueian M. The comparison between pace maker installment via sub-clavian vein and the installation of pace maker via cephalic vein concerning short term side effect. Intern Med Today 2006; 12 (3) :29-32
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-60-fa.html
1- ، behroozmottahedy@yahoo.com
چکیده: (9497 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: نخستین گام در گذاشتن پیسمیکر، به دست آوردن یک راه وریدی مناسب است. میتوان به وسیله کات دان ورید سفالیک یا جوگولر خارجی و حتی جوگولر داخلی لید را عبور داد و یا از طریق پوست، ورید بزرگتری را انتخاب کرد و پس از سوراخکردن آن لید را وارد نمود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دو روش گذاشتن پیس میکر، یکی از طریق ورید ساب کلاوین و دیگری از طریق کات دان ورید سفالیک در ناودان دلتوپکتورال، از نظر عوارض کوتاه مدت انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی انجام شد، از ابتدای سال 1376 تا پایان سال 1380، 352 بیمار تحت گذاشتن پیس میکر دائم قرار گرفتند؛ پیس میکر به کار برده شده، در تمام موارد نوع تک حفرهای بطنی و مدل سنت جود بود و بیماران پس از بررسی به دو گروه تقسیم شدند: گروه الف، شامل 164 بیمار (6/46%) که پیسمیکر از راه ورید ساب کلاوین و گروه ب، شامل 188 بیمار (4/53%) که پیسمیکر از طریق کاتدان ورید سفالیک در بدن آنان تعبیه شد. دادهها با استفاده از فرم بازنگری، جمعآوری و سپس با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمون آماری دقیق فیشر در سطح معنیداری 05/0P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نوموتوراکس در یک مورد از بیماران گروه الف (6/0%) مشاهده شد. در یک بیمار از گروه الف (6/0%) و در دو بیمار از گروه ب (06/1%) عفونت زخم ایجاد شد. یک مورد از بیرونزدگی ژنراتور نیز در هر دو گروه مشاهده شد. آمبولی هوا یا صدمه به عروق بزرگ در هیچ یک از بیماران دو گروه مشاهده نشد.
نتیجهگیری: در این بررسی، اگر چه بین دو گروه از نظر مقایسه تکتک عوارض، تفاوت آماری قابل ملاحظهای وجود نداشت ولی بررسی مجموع عوارض دو دسته مورد نظر، نشان میدهد که استفاده از روش ورید سابکلاوین نسبت به روش کاتدان ورید سفالیک با عوارض بیشتری همراه و از نظر آماری معنیدار میباشد (012/0=P).
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1386/4/23 | انتشار: 1385/6/24