Internal Medicine Today
طب داخلی روز
Intern Med Today
Medical Sciences
http://imtj.gmu.ac.ir
80
journal80
2981-0086
2981-0086
10.18869/acadpub.hms
en
jalali
1397
12
1
gregorian
2019
3
1
25
2
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر مهاری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر مخمرهای عامل فساد در مواد غذایی
Evaluation of Inhibitory Effect of Three Phenolic Compounds; Linalool, Menthol and Eugenol on the Yeasts as Food Spoiling Agents
علوم پايه پزشكي
Basic Medical Science
پژوهشی
Original
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">اهداف</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">: اگرچه استفاده از مخمرها به عنوان آغازگر در صنایع غذائی متداول است اما در بعضی موارد می توانند باعث فساد محصول و کاهش کیفیت غذا شوند. مطالعه حاضر، به بررسی اثرات ضد مخمری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر علیه 7 گونه مخمری آلوده کننده محصولات غذائی (کاندیدا آلبیکانس، کاندیدیا کفیر، کاندیدیا فاماتا، رودوتورولا گلوتینیس، کلایورومایسز فراجیلیس، دباریومایسز</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">هانسنی و ساکارومایسز سرویزیه) پرداخته است. </span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">مواد و روش</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">ها:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> اثرات ضد مخمری سه ترکیب مذکور و تعیین حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب توسط روش</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">های انتشار دیسک و میکرودایلوشن انجام شد.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">یافته</span></span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">ها:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> یافته</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">ها نشان داد که هر سه ترکیب مورد مطالعه دارای اثرات ضد مخمری موثر بر روی ایزوله</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">های مورد آزمایش بودند. اوژنول در غلظت کمتری (50 میکروگرم بر میلی لیتر) در مقایسه با دو ترکیب مورد مطالعه دیگر دارای خاصیت ضد مخمری هستند. به علاوه، حداقل غلظت مهار کنندگی برای لینالول، منتول و اوژنول به ترتیب در سویه</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">های</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">رودوتورولا گلوتینیس</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)، </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">ساکارومایسز سرویزیه </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">(3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">و کاندیدیا آلبیکنس <strong>(</strong></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">50 میکروگرم بر میلی لیتر) بود. </span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجه گیری:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> در مجموع، می توان عنوان کرد ترکیبات فنولی طبیعی منتول، لینالول و اوژنول دارای تاثیرات سمی و ضد مخمری هستند که قادرند در غلظت</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">های کم مانع رشد تمامی مخمرهای آلوده کننده مواد غذائی مورد مطالعه شوند.</span></span></span>
<strong>Aims</strong><strong><span dir="RTL">:</span></strong> Although the use of yeasts as starters is common in the food industry, it can lead to product corruption and poor quality of food in some cases. Current study was assessed the anti-yeast impacts of three phenolic compounds; linalool, menthol and eugenol against 7 yeast species contaminating food products (<em>Candida albicans, Candida kefir, Candida famata, Rhodotorula glutnis, Kluyveromyces fragilis, Debaryomyces hansenii, Saccharomyces cerevisiea</em>).<br>
<strong>Materials & Methods:</strong> The anti-yeast impacts of three mentioned compounds and the minimum inhibitory concentration (MIC) were investigated using disk diffusion method and micro-dilution method, respectively.<br>
<strong>Findings:</strong> The findings showed that all three compounds had anti-yeast effects on the tested isolates. Eugenol had the anti-yeast properties at the lower concentration (50μg/ml) in comparison with the other two compounds. Furthermore, the MIC of linalool, menthol and eugenol were <em>Rhodotorula glutnis </em>(58.3μg/ml), <em>Saccharomyces cerevisiea </em>(58.3μg/ml) and <em>Candida albicans </em>(50μg/ml), respectively.<br>
<strong>Conclusion:</strong> In conclusion, it could be stated that the natural phenolic compounds; menthol, linalool and eugenol, have toxic and anti-yeast effects and are able to prevent the growth of tested yeast contaminating foods at the lower concentrations.
لینالول, منتول, اوژنول, محصولات غذائی, مخمر
Linalool: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/67018584],
Menthol: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/68008610],
Eugenol: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/6800505],
Food Products
Yeast: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/68015003],
71
76
http://imtj.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2972-1&slc_lang=fa&sid=1
S.
Abbaszadeh
سپیده
عباس زاده
Dr_s_abbaszadeh@yahoo.com
8000319475328460028570
8000319475328460028570
Yes
Health Research Center, Life style institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران.
A.
Sharifzadeh
عقیل
شریف زاده
asharifzadeh@ut.ac.ir
8000319475328460028571
8000319475328460028571
No
Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
H.
Mahmoodzadeh Hosseini
حمیده
محمودزاده حسینی
hosseini361@yahoo.com
8000319475328460028572
8000319475328460028572
No
Applied Microbiology Research Center, Systems Biology and Poisonings Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، پژوهشکده سیستم بیولوژی و مسمومیت ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران.