logo
دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariati Far N, Mokhtarian Daluie H, Mohamadzadeh Moghaddam M, Ghahramani M. Antimicrobial Susceptibility of Escherichia Coli Isolated from Traditional Ice cream in Gonabad . Intern Med Today 2011; 16 (4)
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1035-fa.html
شریعتی فر نبی، مختاریان دلویی حسین، محمد زاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد. طب داخلی روز. 1389; 16 (4)

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1035-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
2- دانشگاه آزاد اسلامی گناباد- گروه علوم پایه ، hosseinmokhtarian@iau-gonabad.ac.ir
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار
چکیده:   (12603 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و PH نزدیک به خنثی (7-6) محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها می باشد و بستنی های آلوده به اشریشیاکلی از عوامل اسهال هستند. اشریشیاکلی یکی از باکتری های پاتوژن است که افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها نشان داده است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی در شهرستان گناباد می باشد.

  روش تحقیق: این مطالعه ی مقطعی بر روی 523 نمونه ی بستنی سنتی در شهرستان گناباد که به طور تصادفی ساده از مراکز عرضه و فروش این فرآورده انتخاب شده بودند، از فروردین 1387 لغایت آبان 1388 انجام گردید. تست آنتی بیوگرام بر روی اشریشیاکلی های جدا شده با استفاده از روش انتشار دیسک کربی- بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها: 126 نمونه بستنی از لحاظ وجود اشریشیاکلی مثبت بود. تمامی اشریشیاکلی های جدا شده نسبت به آموکسی سیلین و آموکسی کلاو مقاوم بودند، ضمناً 2/99 درصد باکتری های جدا شده، نسبت به اریترومایسین مقاوم بودند ولی 68/89 درصد باکتری های جدا شده نسبت به سفتی زوکسیم و 28/64 درصد نسبت به سفتیریاکسون حساس بودند.

  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که جهت شروع درمان تجربی اسهال های ناشی از
بستنی های آلوده به اشریشیاکلی، بهترین آنتی بیوتیک ها سفتی زوکسیم و سفتریاکسون می باشد.

متن کامل [PDF 376 kb]   (4011 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1389/12/1 | انتشار: 1389/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.