دوره 17، شماره 1 - ( 1-1390 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 11-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavasoli A, Khaje dalooi M, Alipour M, Bigdeli N. Comparison of Ondansetron and the Combination of Dexametasone-Metocholopromide on Post Operative Nausea and Vomiting. Intern Med Today 2011; 17 (1) :5-11
توسلی علیرضا، خواجه دلوئی محمد، علیپور محمد، بیگدلی نورا. مقایسه اثر اندانسترون و دگزامتازون – متوکلوپرامید بر تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی. طب داخلی روز. 1390; 17 (1) :5-11

1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، Emis@mums.ac.ir

چکیده

مقدمه: تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی یکی از علل شایع موربیدیتی پس از اعمال جراحی است که با مشکلات خاصی از جمله پنومونی آسپیراتیو دهیدراتاسیون، تأخیر در ترخیص بیمار، اختلالات الکترولیتی و اسید و باز همراه است. تا به حال پروتکل های درمانی مختلفی جهت جلوگیری از این امر گزارش شده ولی تهوع و استفراغ همچنان جزء مشکلات پس از عمل جراحی باقی مانده است.

روش تحقیق: در این مطالعه 2 دسته دارویی اندانسترون و ترکیب دگزامتازون- متوکلوپرامید جهت بررسی اثر پروفیلاکسی روی تهوع و استفراغ بررسی شده است. در این بررسی نیم ساعت قبل از عمل داروها به بیماران کاندید آپاندکتومی، با دوز مشخص تجویز شده و میزان تهوع و استفراغ در ریکاوری و 24 و 48 ساعت پس از عمل بررسی گردید.

یافته ها: اثر اندانسترون بر روی کاهش تهوع و استفراغ پس از جراحی حدودا 30 درصد بیشتر از تاثیر ترکیب دگزامتازون- متوکلوپرامید گزارش شده است.

نتیجه گیری: با توجه به عدم ثبت هرگونه عوارض جانبی برای اندانسترون و با توجه به قیمت پایین دارو و در دسترس بودن آن و اثر بالای آن در کاهش تهوع و استفراغ، توصیه می شود که این دارو به عنوان یک عامل مؤثر جهت جلوگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل استفاده شود.

دریافت: 1390/1/15 | انتشار: 1390/1/26