دوره 18، شماره 2 - ( 4-1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadpour A, Basiri Moghaddam M, Jani S, Haidarpour S. Survey of Enuresis Frequency and Its Associated Factors Among School Children . Intern Med Today 2012; 18 (2) :37-44
محمدپور علی، بصیری مقدم مهدی، جانی سمیه، حیدرپور شهربانو. شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان دبستانی . طب داخلی روز. 1391; 18 (2) :37-44

1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
2- دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، basiri1344@yahoo.com
مقدمه و هدف: شب ادرای در کودکان از اختلالات شایعی است که با عوامل مختلف در ارتباط می باشد؛ علاوه بر اگاهی از شیوع آن، شناسایی شایع ترین و مهم ترین این عوامل در مناطق مختلف به منظور هر گونه برنامه ریزی و مداخلات پیشگیرانه ضروری است. مطالعه حاضر نیز به همین منظور طراحی و اجرا گردید. روش تحقیق: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی است که در جامعه کودکان دبستانی شهر گناباد انجام گرفت. نمونه پژوهش شامل 250 دختر و پسر بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های مناسب آمار استنباطی شامل استودنت برای دو گروه مستقل و کای دو با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: شیوع شب ادراری در کودکان 8/6 درصد بدست آمد که در دختران نسبت به پسران از شیوع بیشتری برخوردار بود (001/0>p). مواردی چون جنس، سابقه خانوادگی، نوشیدن مایعات زیاد قبل از خواب، گریه در خواب، ناخن جویدن، از مهمترین عوامل مرتبط و علائم همراه با شب ادراری را در کودکان و زندگی آن ها در منطقه به خود اختصاص داده است. آزمون های آماری بین شب ادراری با این عوامل ارتباط معنی داری را نیز نشان داد (05>P). بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد شب ادراری از شیوع قابل توجهی برخوردار است. عوامل روحی-روانی، فرهنگی-اجتماعی، تغذیه ای مرتبط با شب ادراری کودکان است که تدابیر بهداشتی، آگاهی و مشاوره خانواده ها را ضروری می نماید.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1390/3/19 | پذیرش: 1391/4/18 | انتشار: 1391/4/25