دوره 17، شماره 3 - ( 7-1390 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 15-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimani H, Abdolmaleki P, Mokhtari-Dizaji M, Toliat T, Tavasoly A. The Synergistic Effect of Doxorubicin and 150KHz Ultrasound in Low Intensity on Tumor Growth of Adenocarcinoma Breast Cancer in Balb/c Mice. Intern Med Today 2011; 17 (3) :5-15
سلیمانی هما، عبدالمالکی پرویز، مختاری دیزجی منیژه، تولیت طیبه، توسلی عباس. اثر هم افزایی دوکسوروبیسین و امواج فراصوت 150 کیلوهرتز در شدت پایین بر مهار رشد تومور سرطان آدنوکارسینوم پستان در موش BALB/C. طب داخلی روز. 1390; 17 (3) :5-15

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، Parviz@modares.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: مطالعات انجام شده نشان می دهد که تابش یک یا دو بسامد به صورت پیوسته و یا متناوب در شدت پایین در درمان سرطان در مدل حیوانی کارآمد است. اثر هم افزایی امواج فراصوت 150 کیلوهرتز با شدت کم، در ترکیب با داروی ضد سرطان دوکسوروبیسین ( DOX ) بر روی رشد تومور آدنوکارسینومای پستان در شرایط درون تنی در مدل حیوانی موش ماده ی نژاد Balb/C بررسی گردید.

روش تحقیق: در این مطالعه ی تجربی 44 حیوان مورد بررسی قرار گرفت. موش های دارای تومور به پنج گروه تقسیم شدند. دو گروه درمان نشده (شاهد و شم) و سه گروه تحت درمان شامل: داروی تنها، امواج تنها و دارو+امواج که به ترتیب از طریق دریافت وریدی دوکسوروبیسین (2 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن)، امواج به تنهایی (30 دقیقه) و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت همراه با دریافت دارو تحت درمان بودند. نتایج با استفاده از آنالیز واریانس در محیط نرم افزار SPSS نسخه­ی 13 مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: پس از تزریق دوکسوروبیسین و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت به مدت30 دقیقه، اثر دارو بر ​​رشد تومور آدنوکارسینوم در مقایسه با گروه شاهد دو برابر شد. درصد مهار رشد تومور در گروه های تحت درمان با امواج+دارو و دارو به تنهایی به ترتیب به میزان 55 و 23 درصد نسبت به حالت گروه شم افزایش نشان داد. همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه تحت درمان با دارو و دارو+امواج فراصوت در مقادیر زمان مورد نیاز برای رسیدن حجم تومور به 2 و 7 برابر حجم اولیه مشاهده شد.

نتیجه گیری: اعمال همزمان تابش امواج فراصوت همراه با استفاده از داروی ضد سرطان در مقایسه با استفاده از دارو به تنهایی، تفاوت معنی داری را در مهار رشد تومور آدنوکارسینوم پستان نشان می دهد.

دریافت: 1390/7/1 | پذیرش: 1400/10/6 | انتشار: 1390/7/23