Sharifirad G, Mohebbi S, Matlabi M. The relationship of physical activity in middle age and cardiovascular problems in old age in retired people in Isfahan, 2006. Intern Med Today 2007; 13 (2) :57-63
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-167-fa.html
شریفی راد غلامرضا، محبی سیامک، مطلبی محمد. بررسی ارتباط بیماریهای قلبی عروقی در سالمندان عضو کانون بازنشستگان اصفهان با سابقه فعالیت جسمانی در دوران میانسالی 1385. طب داخلی روز. 1386; 13 (2) :57-63
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-167-fa.html
1- ، mohebisiamak@yahoo.com
چکیده: (30237 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی مهمترین بیماری دوران سالمندی شامل عارضه پیشروندهای است که از دوران کودکی آغاز و تظاهر بالینی خود را به طور عمده در بزرگسالی از میانسالی به بعد آشکار میکند. از طرفی زندگی بیتحرک باعث افزایش تمام علل اصلی مرگ و میر میشود و خطر بیماری قلبی عروقی را دو برابر میکند. توصیه WHO انجام فعالیت جسمانی حداقل 30 دقیقه در روز است که میتواند یکی از مهمترین عوامل در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی باشد. با این اوصاف این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بیماریهای قلبی عروقی در سالمندان عضو کانون بازنشستگان اصفهان با سابقه فعالیت جسمانی در دوران میانسالی انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه از نوع مطالعه تحلیلی و مقطعی بوده که جمعیت مد نظر، سالمندان عضو کانون بازنشستگان اصفهان میباشد. تعداد نمونه ها 255 نفر بوده که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. روش جمعآوری اطلاعات، پرسشنامهای بود مشتمل بر 6 سؤال مشخصات دموگرافیک، 5 سؤال مرتبط با بیماری قلبی عروقی، 20 سؤال مرتبط با فعالیت جسمانی در دوره میانسالی که به روش مصاحبه سازمان یافته تکمیل گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که شیوع بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا در سالمندان مورد بررسی به ترتیب 2/32% و 7/46% میباشد. همچنین نتایج نشان داد که بین استعمال و عدم استعمال سیگار از لحاظ ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی (04/0=P) و بین ابتلا و عدم ابتلا به فشار خون بالا از لحاظ ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی (001/0>P) اختلاف معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که شیوع بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون بالا در سالمندان عضو کانون بازنشستگان اصفهان بیش از حد انتظار است. همچنین این مطالعه مشخص کرد که میزان پیادهروی، تنیس روی میز، نرمش، دوچرخهسواری و کوهپیمایی در میانسالی در میزان ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مؤثر است. مطالعه نشان داد که میزان پیادهروی، نرمش و دویدن در میانسالی بین دو جنس تقریباً یکسان بوده و میزان فعالیت جسمانی به طور مستقیم با سطح تحصیلات ارتباط دارد. به عبارتی هر چه سطح تحصیلات بالاتر باشد میزان فعالیت جسمانی هم بیشتر است. اما میزان پیادهروی، دوچرخهسواری، کوهپیمایی و دویدن در میانسالی در تمام سطوح تحصیلی تقریباً یکسان صورت گرفته است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/1/5 | انتشار: 1386/4/24