Kooshki A, Gol Afrooz M. The effect of intake of macro and micronutrients on the blood pressure of type II diabetic patients in Sabzevar. Intern Med Today 2005; 11 (1) :34-37
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-189-fa.html
1- ، kooshki_nutr@yahoo.com
چکیده: (11657 مشاهده)
زمینه و هدف: پرفشاری خون یک بیماری شایع و خطرآفرین در دیابت است که 20-60% بیماران دیابتی را تحت تأثیر قرار میدهد و به نظر میرسد مواد مغذی مختلف بر روی فشار خون تأثیر داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر وضعیت دریافت درشت مغذیها و ریزمغذیها بر روی فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع II انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 92 بیمار دیابتی نوع II مراجعهکننده به کلینیک دیابت سبزوار که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. فشار خون توسط فشارسنج جیوهای در حالت نشسته اندازهگیری شد و مواد غذای مصرفی بیماران توسط پرسشنامه 24 ساعته خوراک و بسامد خوراک کسب گردید و با برنامه Food Processor آنالیز گردید و دریافت مواد مغذی هر فرد، تعیین گردید. اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنیداری 05/0P تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین سنی بیمار ان 13±53 سال و شاخص توده بدنی آنها (BMI) 82/4±98/26 بود. میانگین فشار خون سیستولیک بیماران 28/19±03/131 و فشار خون دیاستولیک 67/6±01/77 میلیمتر جیوه بود و شیوع هیپرتانسیون در آنها 3/29% بود. همبستگی مثبت معنیداری بین دریافت کلسترول، سدیم، B3،B5 و اسیدفولیک با فشار خون سیستولیک وجود داشت. همچنین همبستگی معکوس معنیداری بین میزان دریافت سلنیوم، روی و مس با فشار خون دیاستولیک وجود داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که باید با افزایش آگاهی بیماران دیابتی و خانواده آنها در ایجاد عادات غذایی صحیح از طریق آموزش مداوم، از عوارض سوء پرفشاری خون روی دیابت و بار بهداشی آن کاست.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/2/30 | انتشار: 1384/1/26