1- مرکز تحقیقات طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
2- مرکز تحقیقات زیستشناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران ، Beheshti.m1985@gmail.com
3- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده: (5139 مشاهده)
چکیده
اهداف: کاشت گل طاووسی بهدلیل گلبرگهای معطر در شهرها گسترش زیادی یافته است. از آن جایی که گلبرگ و پرچم گیاهان معطر از عوامل مهم آلرژیزای گیاهی هستند، هدف از این تحقیق، بررسی آلرژیزایی گلبرگ و پرچم در مرحله تکوینی مسن گل طاووسی در خوکچه هندی بود.
مواد و روشها: در این تحقیق تجربی 21 سر خوکچه هندی نر نژاد هارتلی بهطور تصادفی به 3 گروه 7تایی تقسیم شدند. به حیوانات گروه اول بافر فسفاتسالین، گروه دوم عصاره گلبرگ مسن و گروه سوم عصاره گلبرگ بههمراه پرچم تزریق شد. عصارههای گیاهی با غلظت 16% تهیه شدند. تزریقات بهمدت 4 هفته، هر هفته یک بار بهصورت داخل صفاقی و در هفته پنجم بهصورت زیرپوستی انجام گرفت. یک هفته پس از آخرین تزریق، از قلب حیوانات خونگیری و تعداد ائوزینوفیل، سطح ایمونوگلوبولین E و قند خون اندازهگیری شد. برای تحلیل دادهها، نرمافزار SPSS 16، آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون Tمستقل مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: در آزمون پوستی، قطر ویل در هر دو گروه تیمارشده با گل طاووسی در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری افزایش داشت (001/0p<). قند خون در گروه گلبرگ بههمراه پرچم افزایش معنیداری را نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0p<). در نیمرخهای الکتروفورزی پروتئینها، در هر دو گروه تیماری، 3 باند پروتئینی در محدوده 46 تا 85کیلودالتون مشاهده شد که این باندها در گروه گلبرگ و پرچم پررنگتر بود.
نتیجهگیری: توان آلرژیزایی گلبرگ بههمراه پرچم گل طاووسی در مرحله تکوینی مسن بیشتر از گلبرگ است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
آلرژی و ايمونولوژی بالينی دریافت: 1392/9/23 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1393/4/10