دوره 20، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 79-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

kianmehr M, saber A, ahmadi R, moshari J, basiri moghadam M. Effect of Rice Soup Consumption on Weight Gain and Blood Factors in Children with Acute Diarrhea: A Single-Blind Clinical Trial. Intern Med Today 2014; 20 (2) :75-79
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1991-fa.html
کیان مهر مجتبی، صابر اشرف، احمدی رضا، مشاری جلیل، بصیری مقدم مهدی. تاثیر مصرف سوپ برنج بر وزن‌گیری و شاخص‌های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد: کارآزمایی بالینی یک‌سوکور. طب داخلی روز. 1393; 20 (2) :75-79

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1991-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
2- دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، basiri1344@gmail.com
چکیده اهداف: پس از عفونت‌های تنفسی، اسهال یکی از علل اصلی ناتوانی و مرگ کودکان در کشورهای در حال توسعه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف همزمان نمک از طریق دهان برای بازیابی آب و سوپ برنج بر وزن‌گیری و شاخص‌های خونی کودکان 24-8ماهه مبتلا به اسهال حاد بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار است که روی 40 کودک 8 تا 24ماهه مبتلا به اسهال حاد بستری در بخش کودکان بیمارستان 22 بهمن گناباد در سال 1392 که به‌روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شده بودند، انجام شد. نمونه‌ها به‌صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. متغیرهای میزان وزن‌گیری و شاخص‌های خونی کراتینین، اوره، هموگلوبین، هماتوکریت، بی‌کربنات و pH، قبل و بعد از مداخله بررسی و مقایسه شدند. تحلیل داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 14.5 و با استفاده از آزمون‌های آماری مجذور کای، Tمستقل و من‌ویتنی انجام شد. یافته‌ها: بین دو گروه از نظر شاخص‌های خونی کراتینین، اوره، هماتوکریت، pH خون وریدی و بی‌کربنات، قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معنی‌داری وجود نداشت. همچنین میزان کاهش هموگلوبین بین دو گروه معنی‌دار نبود، ولی میزان کاهش اوره و کراتینین در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین وزن‌گیری 24ساعت اول و دوم بین دو گروه اختلاف معنی‌دار داشت و در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود. نتیجه‌گیری: مصرف سوپ برنج در درمان کودکان مبتلا به اسهال حاد باعث وزن‌گیری بیشتر می‌شود. همچنین سوپ برنج بر شاخص‌های خونی کودکان مبتلا به اسهال حاد به ‌جز اوره و کراتینین تاثیری ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: طب اطفال
دریافت: 1393/2/25 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1393/4/10