1- ، fashrafzadeh@yahoo.com
چکیده: (13281 مشاهده)
زمینه و هدف: ارزیابی وضعیت عصبی ـ تکاملی نوزادان ترم مبتلا به تشنج در سن سه ماهگی
روش بررسی: در طی یکسال 46 نوزاد ترم که از نظر بالینی دچار تشنج بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات لازم از طریق اخذ تاریخچه، مشاهده، معاینه و ثبت در پرسشنامه جمع آوری شد, سپس در سه ماهگی این نوزادان معاینه تکاملی- عصبی مجدد شدند و نتایج آن آنالیز آماری شد.
یافته ها: از 46 نوزاد ترم، 5/43% دختر و 5/56% پسر بودند و در 23% موارد اولین حمله تشنج در طی روز اول تولد بروز کرد و در 84% نوزادان بروز اولین حمله تشنج در طی هفته اول تولد بود.
در 63% موارد فقط یک نوع حمله وجود داشت که شایعترین نوع آن تشنج تونیک و توام بود. در 39% موارد نوار مغز غیر طبیعی بود.
علت تشنج در 4/30% آنسفالوپاتی هیپوکسیک ایسکمیک، در 6/19% عفونت، در 13% موارد هیپوگلیسمی و در 13% سایر اختلالات متابولیکی، در 11% موارد خونریزی مغزی، اختلالات ساختمانی مغز، در 4%, hyperekplexia و تشنج فامیلیال نوزادی هر کدام در2% و در 4% نیز علتی به دست نیامد. دوسوم بیماران برای پیگیری مراجعه نمودند که در سه ماهگی مورد بررسی بالینی قرار گرفتند. در نیمی از آنان معاینه
عصبی ـ تکاملی غیر طبیعی بود بطوریکه که تمامی نوزادانی که تشنج آن ها ناشی از هیپوکسی زایمانی بود را شامل می شد (P=0.00). اما نوع تشنج و یافته های غیر طبیعی در نوار مغز با معاینه عصبی غیر طبیعی رابطه ای نداشت (P=6%) .
نتیجه گیری: نوع تشنج و یافته های الکتروآنسفالوگرافیک با پیامد تکاملی- عصبی در سن سه ماهگی رابطه ای نداشته در حالیکه علت بروز تشنج تعیین کننده بود.
واژههای کلیدی: پیامد،
تشنج،
نوزادان
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/3/5 | انتشار: 1384/10/25