logo
دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 36-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajinezhad M, Esmaeel Zadeh Bahabadi S, Miri H, Davari I, Darvish Sargazi M. Effect of Hydroalcoholic Extract of Prosopis farcta Pod on Liver Histopathology and Malondialdehyde Level in Streptozotocin Diabetic Rats. Intern Med Today 2015; 21 (1) :31-36
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2087-fa.html
حاجی نژاد محمد رضا، اسمعیل زاده بهابادی صدیقه، میری حمید رضا، داوری آیدا، درویش سرگزی موسی. تأثیر عصاره هیدروالکلی غلاف میوه کهورک بر هیستوپاتولوژی و میزان مالون دی‌آلدئید کبد در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین. طب داخلی روز. 1394; 21 (1) :31-36

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2087-fa.html


1- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، hajinezhad@gmail.com
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران
3- گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
4- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (5160 مشاهده)

اهداف: دیابت اختلال آندوکرینی شایعی است که باعث هیپرلیپیدمی و هیپرگلیسمی می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره غلاف میوه کهورک بر هیستوپاتولوژی کبد و غلظت مالون‌دی‌آلدئید بافت کبد در موش‌های صحرایی دیابتی بود. مواد و روش‌ها: 45 سر موش صحرایی نر ویستار (300-200گرم) به سه گروه شاهد، دیابتی و دیابتی تحت درمان تقسیم شدند. دیابت نوع یک با تزریق داخل‌صفاقی استرپتوزوتوسین (42میلی‌گرم بر کیلوگرم) القا شد. یک هفته پس از دیابتی‌شدن، عصاره غلاف کهورک (300میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به‌مدت 30 روز به‌صورت گاواژ به موش‌های گروه دیابتی تحت تیمار خورانده شد. تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد با رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان مالون‌دی‌آلدئید بافت کبد براساس واکنش تیوباربیتوریک‌اسید اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری T استیودنت و آزمون مجموع رتبه‌ای من- ویتنی بررسی شدند. یافته‌ها: تیمار با عصاره کهورک، غلظت مالون‌دی‌آلدئید بافت کبد را در گروه دیابتی تحت تیمار در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌داری کاهش داد (05/0p<). تورم و واکوئوله‌شدن هپاتوسیت‌ها همراه با نامنظم‌شدن هپاتیک‌کوردها و باریک‌شدن سینوزوئیدها در گروه دیابتی مشاهده شد. همه علایم مذکور در گروه دیابتی تحت درمان بهبود داشت. نتیجه‌گیری: عصاره غلاف میوه کهورک می‌تواند غلظت مالون‌دی‌آلدئید را به‌عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی در بافت کبد کاهش دهد و از آسیب کبدی ناشی از دیابت جلوگیری کند.

واژه‌های کلیدی: کهورک، آسیب‌شناسی، کبد، دیابت شیرین
متن کامل [PDF 433 kb]   (3147 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1393/8/21 | پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1394/2/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.