اهداف: اضطراب در بیماری قلبی پدیدهای شایع و کنترل آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تجسم هدایتشده بر اضطراب بیماران مبتلا به سندروم حاد کرونری بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1393، 50 بیمار مبتلا به سندروم حاد کرونری بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی بیمارستان 22بهمن شهر گناباد با نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و بهتصادف در دو گروه شاهد و آزمون قرار گرفتند. ابتدا تمامی نمونهها پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر و مقیاس دیداری اضطراب را تکمیل کردند. گروه آزمون علاوه بر مراقبتهای معمول روزی 2بار صبح و شب بهمدت 16دقیقه به سیدی تجسم هدایتشده گوش دادند و گروه شاهد فقط مراقبتهای معمول را دریافت نمودند. در انتها مجدداً آزمونهای یادشده اجرا شد و دادهها با نرمافزار SPSS 14.5 و آزمونهای T مستقل، مجذور کای و فیشر دقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین نمرات پیشآزمون و پسآزمون اضطراب کل و اضطراب پنهان در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0p<)، ولی کاهش میانگین نمرات پیشآزمون و پسآزمون اضطراب آشکار در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد معنیدار نبود (05/0p>).
نتیجهگیری: تجسم هدایتشده میتواند اضطراب کل و اضطراب پنهان بیماران قلبی مبتلا به سندروم حاد کرونری بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی را کاهش دهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |