اهداف: فراهمکردن آرامبخشی بهصورت صحیح در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بهمنظور کاهش ناراحتی و اضطراب آنان از اهمیت بسزایی برخوردار است. بر این اساس، کارکنان بخش ویژه نیازمند ابزارهایی بهمنظور اندازهگیری آرامبخشی موثر در این بیماران هستند. این پژوهش با هدف ارزیابی وضعیت آرامبخشی بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه با مقیاس آرامبخشی- بیقراری (SAS) و مقایسه نتایج آن با مقیاس آنالوگ دیداری (VAS) انجام شد.
ابزار و روشها: در این پژوهش از نوع همبستگی در سال 1394، 106 بیمار بستری در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستان قائم مشهد بهروش نمونهگیری سهمیهای انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت آرامبخشی این بیماران با استفاده از نسخه فارسی اعتباریابیشده مقیاس آرامبخشی- بیقراری و مقیاس آنالوگ دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل دادهها، از نرمافزار آماری SPSS 20 و آزمون آماری ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
یافتهها: بین مقیاس آرامبخشی- بیقراری و مقیاس آنالوگ دیداری، همبستگی مثبت و معنیداری مشاهده شد (001/0p<؛ 824/0=r). بالاترین نمره در مقیاس SAS که 6 بود معادل با نمره 3 در مقیاس VAS بود و بهطور کلی با افزایش نمره SAS، نمره VAS نیز افزایش مییافت.
نتیجهگیری: مقیاس آرامبخشی- بیقراری و مقیاس آنالوگ دیداری از همبستگی بالایی در ارزیابی آرامبخشی برخوردار هستند. بنابراین میتوان SAS را بهعنوان ابزاری معتبر در بخش درمانی مورد استفاده قرار داد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |