Keramati H, Mahvi A, Abdulnezhad L. The survey of physical and chemical quality of Gonabad drinking water in spring and summer of 1386. Intern Med Today 2007; 13 (3) :25-32
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-234-fa.html
1- ، hkramatee@gmail.com
چکیده: (21819 مشاهده)
زمینه و هدف: آب کافی و با کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشر ضروری است. توسعه بهداشت و حفاظت از محیط زیست همواره به تامین آب سالم وابسته است. از آغاز تمدن بشری انسانها همواره در ساحل رودخانه ها، کنار دریاچه ها یا چشمه های طبیعی ساکن شده اند. در پیشگیری بسیاری از بیماریها مانند اسهال، وبا، تیفوئید و پارا تیفوئید، هپاتیت عفونی و اسهال آمیبی و باسیلی، آب سالم و بهداشتی حائز اهمیت بالایی است. تا زمانی که علوم بیولوژیکی، شیمیایی و پزشکی توسعه نیافته بودند و روشهایی برای تعیین کیفیت آب و آگاهی از اثرات آن بر روی سلامت بشر ابداع نگردیده بود، انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی، چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند. هدف از انجام این طرح پی بردن به مقادیر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب گناباد بوده که در نهایت با استانداردهای ملی و جهانی مقایسه می شوند.
روش تحقیق: در این طرح برای اندازه گیری پارامترهای مورد سنجش از روشهای استاندارد استفاده گردید.
برای اندازه گیری کدورت، هدایت الکتریکی، PH و TDS به ترتیب از دستگاههای کدورت سنج، C متر،
PH متر و فور استفاده شد. برای تعیین میزان سختی آب از روش تیتراسیون و برای تعیین مقدار کلر آب از روش DPD استفاده شد.
یافته ها: میانگین پارامترهای اندازه گیری شده بدین شرح می باشد: ppm57/0 = کلر ، 56/7= P،
µS/cm 36/1840= C، U33/0 = کدورت، CaCO3 mg/lit 6/268 = سختی و mg/lit 65/ 901 = TDS.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر این پارامترها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی وجود ندارد؛ ولی بین مقادیر کلر و PH در فصل بهار و تابستان اختلاف معنی داری وجود داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/4/3 | انتشار: 1386/7/23