دوره 22، شماره 4 - ( پاییز 1395 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 297-291 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pairo Z, Parnow A, Sari-aslani P, Eslami R. Effect of Moderate Intensity Aerobic Exercise on Migraine Headache Indexes and Quality of Life Improvement in Women with Migraine. Intern Med Today 2016; 22 (4) :291-297
پیرو زهرا، پرنو عبدالحسین، ساری اصلانی پیام، اسلامی رسول. تاثیر تمرین هوازی با شدت متوسط بر شاخص‌های سردرد میگرنی و بهبود کیفیت زندگی در زنان میگرنی. طب داخلی روز. 1395; 22 (4) :291-297

1- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، parnowabdolhossein@gmail.com
3- گروه نورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، کرمانشاه، ایران
4- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

اهداف: در مطالعات مختلف، تاثیرات سودمند فعالیت بدنی بر شاخص‌های میگرن (دفعات، مدت و شدت حملات) به‌اثبات رسیده است. با این حال ضروری است ویژگی­های ورزش مانند شدت، مدت، تکرار و نوع ورزش برای بررسی اثرات مفید فعالیت بدنی در درمان میگرن مورد توجه قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی با شدت متوسط بر شاخص­های میگرنی و کیفیت زندگی زنان میگرنی بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی به‌روش تصادفی کنترل‌شده در سال 1394، تعداد 20 زن میگرنی غیرورزشکار در شهر کرمانشاه انتخاب شده و به‌طور تصادفی در دو گروه گواه (10 نفر) و تمرین هوازی با شدت متوسط (10 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین هوازی با شدت متوسط (15-13 مقیاس درک فشار بورگ) شامل 8 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 40 دقیقه بود. یک ماه قبل و بعد از تمرین، شاخص­های میگرنی (تکرار، مدت و شدت حملات) و همچنین 48 ساعت قبل و بعد از آن، کیفیت زندگی و توان هوازی آزمودنی‌ها ارزیابی شدند. تحلیل داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 21 و با استفاده از آزمون‌های آنالیز کوواریانس، تعقیبی LSD و T مستقل انجام شد.

یافته­ها: تمرین هوازی با شدت متوسط باعث کاهش معنی‌دار در شدت، تعداد و مدت حملات سردرد و بهبود کیفیت زندگی و افزایش توان هوازی شد (001/0p<). درصد تغییرات در این متغیرها، از پیش‌آزمون به پس‌آزمون بین دو گروه گواه و تمرین معنی‌دار بود (05/0p<).

نتیجه­گیری: تمرین هوازی با شدت متوسط در کاهش شاخص­های سردرد میگرنی و بهبود کیفیت زندگی و آمادگی هوازی در زنان میگرنی موثر است.

واژه‌های کلیدی: سردرد، میگرن، زنان، تمرین هوازی
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی