اهداف: در مطالعات مختلف، تاثیرات سودمند فعالیت بدنی بر شاخصهای میگرن (دفعات، مدت و شدت حملات) بهاثبات رسیده است. با این حال ضروری است ویژگیهای ورزش مانند شدت، مدت، تکرار و نوع ورزش برای بررسی اثرات مفید فعالیت بدنی در درمان میگرن مورد توجه قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی با شدت متوسط بر شاخصهای میگرنی و کیفیت زندگی زنان میگرنی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمهتجربی بهروش تصادفی کنترلشده در سال 1394، تعداد 20 زن میگرنی غیرورزشکار در شهر کرمانشاه انتخاب شده و بهطور تصادفی در دو گروه گواه (10 نفر) و تمرین هوازی با شدت متوسط (10 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین هوازی با شدت متوسط (15-13 مقیاس درک فشار بورگ) شامل 8 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 40 دقیقه بود. یک ماه قبل و بعد از تمرین، شاخصهای میگرنی (تکرار، مدت و شدت حملات) و همچنین 48 ساعت قبل و بعد از آن، کیفیت زندگی و توان هوازی آزمودنیها ارزیابی شدند. تحلیل دادهها بهکمک نرمافزار SPSS 21 و با استفاده از آزمونهای آنالیز کوواریانس، تعقیبی LSD و T مستقل انجام شد.
یافتهها: تمرین هوازی با شدت متوسط باعث کاهش معنیدار در شدت، تعداد و مدت حملات سردرد و بهبود کیفیت زندگی و افزایش توان هوازی شد (001/0p<). درصد تغییرات در این متغیرها، از پیشآزمون به پسآزمون بین دو گروه گواه و تمرین معنیدار بود (05/0p<).
نتیجهگیری: تمرین هوازی با شدت متوسط در کاهش شاخصهای سردرد میگرنی و بهبود کیفیت زندگی و آمادگی هوازی در زنان میگرنی موثر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |