دوره 21، شماره 4 - ( ویژه‌نامه 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 24-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afsharnia M, Kianmehr M, Biglari H, Ramezani M, Rasouli S. Coliform Removal from Municipal Waste Fresh Leachate Using Electrolysis Method with Iron and Copper Electrodes. Intern Med Today 2015; 21 (4) :19-24
افشارنیا مجتبی، کیان مهر مجتبی، بیگلری حامد، رمضانی مریم، رسولی سیده سمیرا. کاهش باکتری‌های کلی‌فرم در شیرابه تازه پسماند شهری توسط فرآیند الکترولیز با الکترودهای ترکیبی آهن و مس. طب داخلی روز. 1394; 21 (4) :19-24

1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
2- گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
3- گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران ، srasouli6888@gmail.com

اهداف: شیرابه پسماند، نوعی فاضلاب با غلظت بالا محتوی آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی است. تخلیه شیرابه در آب‌ و خاک‌های پذیرنده موجب انتشار انواع آلودگی‌های زیست‌محیطی خطرناک می‌شوند. این مطالعه با هدف کاهش باکتری‌های کلی‌فرم در شیرابه تازه پسماند شهری توسط الکترولیز مجهز به الکترودهای ترکیبی آهن و مس انجام شد.

مواد و روش‌ها: به منظور انجام این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، 36 نمونه شیرابه‌ تازه از مخزن ماشین‌های جمع‌آوری پسماند شهری گناباد به روش ترکیبی مطابق با شرایط استاندارد از تیر تا آبان ماه سال 1394 تهیه شد. نمونه‌های شیرابه در راکتور بسته حاوی سه جفت الکترود ترکیبی آهن و مس ریخته شدند. از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه در قالب نرم‌افزار SPSS 18 برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: با افزایش ولتاژ و افزایش زمان واکنش، درصد حذف کلی‌فرم‌ها افزایش یافت. هر سه ولتاژ مورد استفاده در زمان 60دقیقه، 100% آلودگی میکروبی را حذف کردند. بین میزان کلی‌فرم‌های حذف‌شده با استفاده از ولتاژهای مختلف در زمان‌های 15، 30 و 45 دقیقه، اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0p<). میزان کلی‌فرم حذف‌شده در زمان‌های واکنش مختلف، در ولتاژها 10 (001/0=p) و 20ولت (002/0=p) معنی‌دار بود.

نتیجه‌گیری: با استفاده از الکترودهای ترکیبی آهن و مس و ولتاژ  مناسب می‌‌‌توان از روش الکتروشیمیایی، به عنوان یک روش سازگار با محیط‌ زیست و پاک، برای حذف باکتری‌های کلی‌فرم از شیرابه تازه استفاده نمود.

دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1395/2/1 | انتشار: 1395/2/1