logo
دوره 21، شماره 4 - ( ویژه‌نامه 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 108-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goudarzi H, Azad M, Navidinia M, Goudarzi M. Antibacterial Activity of Nigella sativa Ethanolic Extract Against Isolated Bacteria from Intensive Care Unit Patients. Intern Med Today 2015; 21 (4) :103-108
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2453-fa.html
گودرزی حسین، آزاد مهدی، نویدی نیا معصومه، گودرزی مهدی. اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی سیاه‌دانه بر باکتری‌های جداشده از بیماران بخش مراقبت‌های ویژه. طب داخلی روز. 1394; 21 (4) :103-108

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2453-fa.html


1- "مرکز مطالعات دین و سلامت" و "گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی"، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه علوم آزمایشگاهی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
3- گروه علوم آزمایشگاهی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- ، m.goudarzi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (3740 مشاهده)

اهداف: عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت‌های ویژه منجر به افزایش مرگ و میر و همچنین افزایش طول مدت بستری در بیمارستان می‌شود. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره الکلی سیاه‌دانه بر باکتری‌های جداشده از بیماران بستری در بیمارستان انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در 100 نمونه بالینی که از بیماران بستری در بخش ICU بیمارستانی در تهران طی سال 1394 جمع‌آوری شده بود، انجام شد. نمونه‌های ارسالی به آزمایشگاه شامل 28 نمونه ترشحات دستگاه تنفسی (28%)، 25 نمونه خون (25%)، 20 نمونه زخم (20%)، 18 نمونه ادرار (18%) و 9 نمونه مایع مغزی- نخاعی (9%) بودند. هر نمونه روی 2 محیط آگار خون‌دار کشت و سپس در دو شرایط هوازی و بی‌هوازی انکوبه شد. برای تعیین کمترین غلظت از عصاره سیاه‌دانه با اثر بازدارندگی از روش میکروبراث دایلوشن استفاده شد.

یافته‌ها: بیشترین میکروارگانیزم جداشده از بیماران استافیلوکوکوس اورئوس (35 نمونه) و کمترین میکروارگانیزم اشریشیا کلی (17 نمونه) بود. رشد تمامی میکرواُرگانیزم‌ها در غلظت‌های متفاوتی از عصاره مهار شد. صرف‌نظر از نوع باکتری جداسازی‌شده، رشد 24 ایزوله در غلظت 200میلی‌گرم در میلی‌لیتر، 46 ایزوله در غلظت 100میلی‌گرم در میلی‌لیتر، 29 ایزوله در  غلظت 50میلی‌گرم در میلی‌لیتر و تنها یک ایزوله در غلظت 25میلی‌گرم در میلی‌لیتر مهار شد

نتیجه‌گیری: از عصاره سیاه‌دانه در غلظت‌های مختلف می‌توان به عنوان عامل ضدباکتریایی موثر به منظور جلوگیری از عفونت بیمارستانی ایجادشده توسط باکتری‌های مختلف استفاده کرد.

متن کامل [PDF 281 kb]   (1980 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1394/11/24 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/2/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.