دوره 23، شماره 3 - ( تابستان 1396 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 198-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi M, Abbassi Daloii A, Ziaolhagh S. Effect of 6 Weeks of Resistance Training and Boldenone Supplementation on 5-alpha Reductase and Aromatase Gene Expression in Testes Tissue of Male Wistar Rats . Intern Med Today 2017; 23 (3) :193-198
صادقی مسعود، عباسی دلویی آسیه، ضیاالحق سید جواد. اثر 6 هفته تمرین مقاومتی و مکمل بولدنون بر بیان ژن‌های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز در بافت بیضه موش‌های صحرایی ویستار . طب داخلی روز. 1396; 23 (3) :193-198

1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، واحد آیت‌اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد آیت‌اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران ، abbasi.daloii@gmail.com
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران

اهداف: مصرف استروئیدهای آنابولیک آندروژنیک توسط ورزشکاران، اثرات جانبی مهمی بر هورمون‌های جنسی و دستگاه تناسلی دارد. هدف این تحقیق، بررسی اثر 6 هفته تمرین مقاومتی و مکمل بولدنون بر بیان ژن‌های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز بافت بیضه در موش‌های صحرایی ویستار بود.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش تجربی، 30 سر موش صحرایی نر ویستار 12هفته‌ای و میانگین وزن 94/7±00/195گرم به‌صورت تصادفی در 5 گروه (کنترل؛ شم؛ مکمل بولدنون (2میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن)؛ تمرین مقاومتی؛ تمرین- بولدنون) قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی، 5 جلسه (3 ست با 5 تکرار) صعود از نردبان در هر هفته طی 6 هفته بود که با 50% یک تکرار بیشینه شروع شد و به 100% رسید. پس از بیهوشی و برداشت بافت بیضه، میزان بیان ژن‌های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز در نمونه ­ها اندازه‌گیری شد. داده ­ها با استفاده از آزمون‌های T همبسته، تحلیل واریانس یک‌طرفه و تعقیبی توکی به‌کمک نرم‌افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: میانگین وزن موش‌ها در همه گروه­ها در هفته ششم نسبت به هفته اول به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (0001/0=p). پس از مداخله، بیان ژن 5-آلفا ردوکتاز در گروه بولدنون و تمرین- بولدنون نسبت به گروه کنترل و در گروه تمرین- بولدنون نسبت به گروه تمرین مقاومتی افزایش معنی­دار داشت. همچنین تغییرات بیان ژن آروماتاز در گروه تمرین مقاومتی و تمرین- بولدنون نسبت به گروه کنترل افزایش معنی‌داری یافت (05/0p<).

نتیجه­گیری: مکمل بولدنون به‌همراه 6 هفته تمرین مقاومتی سطوح بیان ژن‌های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز را در بافت بیضه موش‌های صحرایی ویستار افزایش می‌دهد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1395/4/14 | پذیرش: 1395/11/30 | انتشار: 1399/10/12