دوره 23، شماره 1 - ( زمستان 1395 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 75-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghanianfard M, Ghanbarzadeh M, Habibi A. Effect of Short Term Omega-3 Supplementation on Pulmonary Function after Acute Aerobic Exercise in Athletes with Exercise-Induced Bronchospasm. Intern Med Today 2017; 23 (1) :69-75
دهقانیان فرد مریم، قنبرزاده محسن، حبیبی عبدالحمید. تاثیر مصرف کوتاه‌مدت مکمل امگا-3 بر عملکرد تنفسی پس از فعالیت حاد هوازی در ورزشکاران مبتلا به برونکواسپاسم ناشی از ورزش. طب داخلی روز. 1395; 23 (1) :69-75

1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، mmdehghanianfard@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

اهداف: با وجود فواید ورزش، فعالیت ورزشی شدید می­تواند با تاثیراتی که بر دستگاه تنفسی می­گذارد، عملکرد ورزشکار را تحت تاثیر قرار داده و گاهی مختل سازد که این عارضه "برونکواسپاسم ناشی از ورزش" نامیده می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کوتاه‌مدت مکمل اُمگا-3 بر عملکرد تنفسی پس از فعالیت حاد هوازی در ورزشکاران مبتلا به برونکواسپاسم ناشی از ورزش بود.

مواد و روش­ها: در این تحقیق نیمه­تجربی در سال 1394، تعداد 31 دانشجوی پسر مبتلا به برونکواسپاسم خفیف ناشی از ورزش در دانشگاه شهید چمران اهواز به‌طور تصادفی و براساس معیارهای ورود به پژوهش انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به دو گروه امگا-3 (15 نفر) و کنترل (16 نفر) تقسیم شدند. گروه اُمگا-3 به‌مدت 3 هفته روزانه 1000میلی­گرم مکمل اُمگا-3 را مصرف کردند. عملکرد ریوی دو گروه پس از یک فعالیت درمانده‌ساز (آزمون نوار گردان آستراند) در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 19 و آزمون‌های T وابسته و کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ها: مصرف 3 هفته مکمل اُمگا-3، باعث تغییر معنی‌داری در پارامترهای ریوی افراد مبتلا به برونکواسپاسم ناشی از ورزش نشد (05/0p>). همچنین بین گروه کنترل و گروه اُمگا-3 از نظر این شاخص‌ها تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0p>).

نتیجه­گیری: 3 هفته مصرف روزانه 1000میلی‌گرم مکمل­ اُمگا-3 تاثیری بر عملکرد ریوی افراد مبتلا به برونکواسپاسم خفیف ناشی از ورزش ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مطالعه بيماری‌ها
دریافت: 1395/4/14 | پذیرش: 1395/7/25 | انتشار: 1395/10/11