 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Hosseini S,  Nemati J,  Ranjbar M,  Edalatmanesh M,  Zar A. Hypoglycemic Interactive Effects of Ginger Eextract and Eendurance Training in Diabetic Rats.  Intern Med Today 2017; 23 (4) :325-330
URL: 
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2627-fa.html   
                    
                    حسینی علی،  نعمتی جواد،  رنجبر مسلم،  عدالت منش محمد امین،  زر عبدالصالح. اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخصهای قندی موشهای صحرایی دیابتی.  طب داخلی روز. 1396; 23 (4) :325-330
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-2627-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، alihoseini_57@yahoo.com
 2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران 
 3- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران 
 4- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران 
 5- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران 
                    
                    
                    چکیده:       (5983 مشاهده)
                    
                    
                    اهداف: دیابت یک اختلال متابولیک است که منجر به هیپرگلیسمی ناشی از عدم تنظیم گلوکز خون میشود. هدف این مطالعه بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک مصرف عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخصهای قندی موشهای صحرایی دیابتی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 40 سر موش دیابتیشده با استروپتوزوتوسین بهطور تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین استقامتی، عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با عصاره زنجبیل تقسیم شدند. گروههای تمرینی بهمدت چهار هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه روی نوار گردان با سرعت 8 تا 16 متر بر دقیقه دویدند. گروههای عصاره زنجبیل نیز بهمدت چهار هفته روزانه 100میلیگرم بر کیلوگرم عصاره زنجبیل بهروش صفاقی دریافت نمودند. در پایان سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین اندازهگیری شد. دادهها بهکمک نرمافزار SPSS 21 و توسط آزمونهای T وابسته، تحلیل واریانس یکطرفه و تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در گروههای تمرین استقامتی، مصرف عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل بهطور معنیداری پایینتر از گروه کنترل بود. همچنین غلظت گلوکز ناشتا، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل بهطور معنیداری پایینتر از گروههای تمرین استقامتی و مصرف عصاره زنجبیل بود (01/0p<).
نتیجهگیری: تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک بر بهبود شاخصهای قندی موشهای صحرایی دیابتی است و منجر به کاهش سطح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در موشهای صحرایی دیابتیشده با استرپتوزوتوسین میشود.
 
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
فيزيولوژی پزشکی  دریافت: 1395/8/3 | پذیرش: 1396/1/23 | انتشار: 1396/7/4