دوره 13، شماره 4 - ( جلد- 4 1386 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagherzadeh R, Keshavarz T, Sharif F, Dehbashi S, Tabatabaei H. Relationship between Domestic Violence during pregnancy and Complications of Pregnancy, type of delivery and birth weight on delivered women in hospital affiliated to Shiraz university of Medical Sciences. Intern Med Today 2008; 13 (4) :51-58
باقرزاده راضیه، کشاورز طاهره، شریف فرخنده، دهباشی صدیقه، طباطبایی حمیدرضا. رابطه خشونت خانگی با عوارض حاملگی، نوع زایمان و وزن زمان تولد در خانمهای زایمان کرده بستری در بخش بعد از زایمان بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز . طب داخلی روز. 1386; 13 (4) :51-58

1- ، raziehbagherzadeh@yahoo.com
زمینه و هدف: شیوع بالای خشونت خانگی لزوم انجام مطالعاتی که اثرات و نتایج این خشونت را مورد بررسی قرار دهد، آشکار می‌سازد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان و نوع خشونت خانگی طیّ بارداری و ارتباط آن با عوارض حاملگی، نوع زایمان و وزن نوزاد انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 400 نفر از زنان زایمان‌کرده بستری در بخش بعد از زایمان بیمارستانهای زینبیه و حافظ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به طور تصادفی ساده انتخاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای شامل سه بخش بود. پرسشنامه‌ها از طریق مصاحبه و همچنین با مراجعه به پرونده واحدهای پژوهش و نوزادان آنها تکمیل گردید. افرادی که بیماریهای روانی یا طبّی، سزارین انتخابی، چند قلویی، سابقه تصادف یا زمین خوردن یا زایمان زیر 28 هفته داشتند، از پژوهش خارج گردیدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و انجام روشهای آماری شامل آزمون های من-ویتنی،آزمون همبستگی اسپیرمن، وکروسکال- والیس در سطح معنی‌داری 05/0P انجام شد. یافته‌ها: میزان خشونت روانی 5/47%، فیزیکی 22%، اجتماعی 5/13%، اقتصادی 23% و جنسی 3/22% بود. بین خشونت روانی، فیزیکی، جنسی و اقتصادی طیّ حاملگی با خونریزی دستگاه تناسلی، بستری شدن به علت این خونریزیها و دردهای زودرس زایمانی، زایمان زودرس، سزارین و کم وزنی زمان تولّد ارتباط مثبت معنی‌داری مشاهده شد (05/0P). بین خشونت اجتماعی با خونریزی دستگاه تناسلی طیّ بارداری و کم وزنی زمان تولّد ارتباط آماری مثبت و معنی‌داری مشاهده شد (05/0P). نتیجه‌گیری: خشونت خانگی می‌تواند از جنبه‌های مختلف، مادر و جنین را با خطر مواجه سازد؛ بنابراین توجه و مقابله با این مشکل و پیشگیری از طریق آموزش و مشاوره می‌تواند در بهبود سیر حاملگی، زایمان و وضعیت نوزاد مؤثر باشد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1387/6/3 | انتشار: 1386/10/25