دوره 27، شماره 1 - ( زمستان 1399 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 33-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azadi R, Ahadi H, Hatami H R. The Relationship of Psychological Wellbeing and Psychological Hardiness With the Mediating Role of Social Support in Women With Breast Cancer. Intern Med Today 2020; 27 (1) :18-33
آزادی رویا، احدی حسن، حاتمی حمیدرضا. بررسی رابطه بهزیستی روان‌‌شناختی و سرسختی روان‌‌شناختی با نقش میانجی‌‌گری حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به سرطان پستان. طب داخلی روز. 1399; 27 (1) :18-33

1- گروه روانشناسی، واحد کیش، دانشگاه آزاد اسلامی، کیش، ایران.
2- گروه روانشناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، royaazad@gmail.com
3- گروه روانشناسی، دانشگاه امام حسین، تهران، ایران.
اهداف: سرطان پستان، شایع‌‌ترین سرطان در زنان و دارای بالاترین میزان مرگ‌ومیر در میان سرطان‌ها در بین زنان است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بهزیستی روان‌‌شناختی و سرسختی روان‌‌شناختی با نقش میانجی‌‌گری حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های همبستگی مبتنی بر روش مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه‌‌ آماری پژوهش شامل زنان مبتلا به سرطان پستان در استان مازندران در سال 1397 بود. به این منظور نمونه‌‌ای شامل 236 بیمار مبتلا به سرطان پستان به روش نمونه‌‌گیری تصادفی انتخاب شدند، سپس مقیاس‌‌های‌‌ بهزیستی روان‌شناختی ریف (RSPWB)، سرسختی روان‌شناختی (AHI) و حمایت اجتماعی برلین روی آنان اجرا شد. داده‌‌ها با استفاده از الگوی معادله ساختاری (SEM) تحلیل شدند.
یافته ها همبستگی بین متغیرهای بهزیستی روان‌‌شناختی و سرسختی روان‌‌شناختی با حمایت اجتماعی معنادار بود (001/P<0). شاخص‌‌های برازش حاکی از برازش مناسب با الگوی پیشنهادی بود (05/P<0). همچنین رابطه غیرمستقیم بین سرسختی روان‌شناختی و بهزیستی روان‌شناختی از طریق حمایت اجتماعی معنا‌دار بود (05/P<0).
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان، بررسی میزان سرسختی روانی و حمایت اجتماعی با بهزیستی روان‌‌شناختی و مداخله جهت افزایش سلامت روانی این بیماران جهت بهبودی و سازگاری با بیماری توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 5384 kb]   (2158 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3976 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مطالعه بيماری‌ها
دریافت: 1398/4/31 | پذیرش: 1399/1/19 | انتشار: 1399/10/12