logo
دوره 27، شماره 2 - ( بهار 1400 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 287-264 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mardaneh J. Cronobacter Sakazakii: A Foodborne Pathogenic Bacterium in Immunocompromised and Hospitalized Patients. Intern Med Today 2021; 27 (2) :264-287
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3425-fa.html
مردانه جلال. کرونوباکتر ساکازاکی: یک باکتری پاتوژنیک منتقله از طریق مواد غذایی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و بستری. طب داخلی روز. 1400; 27 (2) :264-287

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3425-fa.html


گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد، گناباد، ایران. ، jalalmardaneh@yahoo.com
چکیده:   (1519 مشاهده)
اهداف: کرونوباکتر ساکازاکی (CS) عضوی از خانواده انتروباکتریاسه است و یک باسیل از نظر ژنتیکی ناهمگن، متحرک و گرم‌منفی است. این باکتری یک پاتوژن منتقله از طریق غذا و مرتبط با بلعیدن شیرخشک است که می‌تواند باعث سپسیس نوزادان، انتروکولیت نکروزان‌کننده و مننژیت شود. این بررسی روی جدیدترین اطلاعات در مورد ویژگی باکتریایی کرونوباکتر ساکازاکی و عفونت‌های انسانی ناشی از این باکتری بیماری‌زا متمرکز شده است.
مواد و روش ها: ما در پایگاه داده‌های پزشکی مانند اسکوپوس، پاب‌مد، آی‌اس‌آی‌، وب آو ساینس و سایر وب‌سایت‌ها جست‌و‌جو کردیم.
یافته ها: کرونوباکتر ساکازاکی به عنوان یک خطر میکروبی در زنجیره غذایی نوزادان، همراه با مرگ‌ومیر بالایی در نوزادان است. کمیسیون مشخصات میکروبیولوژیکی مواد غذایی، کرونوباکتر ساکازاکی را به عنوان باکتری خطرناک شدید برای افراد محدود، مدت‌زمان طولانی، عوارض مزمن قابل توجه یا تهدید‌کننده زندگی طبقه‌بندی کرده است. اگرچه میزان بروز عفونت کرونوباکتر ساکازاکی کم است، اما پیش‌آگهی بیماری ضعیف است و عفونت، با مرگ‌ومیر قابل توجهی همراه است. محصولات شیرخشک (PIF) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی از نظر اپیدمیولوژیک با چندین مورد بالینی مرتبط شده‌اند. نوزادان نارس و کم‌وزن و بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بیشتر از نوزادان بزرگ‌تر در معرض خطر عفونت قرار دارند.
نتیجه گیری: ما تمرکز بر راهکارهای پیشگیرانه ساده مانند ارتقای تغذیه با شیر مادر، درج هشدار روی بسته‌های شیرخشک مبنی بر آلودگی آن‌ها به کرونوباکتر ساکازاکی و پرهیز از عمل گرم شدن مجدد شیرخشک را توصیه می‌کنیم.در بزرگسالان باید از مصرف محصولات لبنیاتی بازسازی‌شده در جمعیت سرکوب‌شده سیستم ایمنی خودداری شود. اقدامات احتیاطی پیشگیری‌کننده مناسب باید در تنظیمات NICU و ICU رعایت شود، جایی که شیوع عفونت ممکن است بیشتر باشد.
متن کامل [PDF 8129 kb]   (802 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3583 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1398/9/4 | پذیرش: 1400/12/22 | انتشار: 1400/1/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.