Pourlak T, Halimi M, Pourlak T, Maroufi P, Ghaderpour S, Shokoohi A. Effect of Extracts of Cloves (Syzygium Aromaticum) on Hepatic Cell Damage and Oxidative Stress Caused by Diabetes in Adult Rats. Intern Med Today 2020; 26 (4) :432-447
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3534-fa.html
پورلک طلا، حلیمی منیره، پورلک طناز، معروفی پرهام، قادرپور صابر، شکوهی عارفه. اثر عصاره میخک بر آسیب سلول های کبدی و استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت در موش های صحرایی بالغ. طب داخلی روز. 1399; 26 (4) :432-447
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3534-fa.html
1- گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- گروه جراحی دهان و فک، مرکز تحقیقات پیری، دانشکده دندان پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی تبریز، تبریز، ایران. ، drparhammarofi@gmail.com
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی تبریز، تبریز، ایران.
5- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علو مپزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
چکیده: (2938 مشاهده)
اهداف: در این مطالعه اثر عصاره میخک صدپر بر آسیب سلول های کبدی و استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت در موش های صحرایی بالغ بررسی شد.
مواد و روش ها: برای این مطالعه 28 موش ماده به چهار گروه تقسیم شدند: الف) گروه کنترل؛ ب) گروه کنترل دیابتی (DC) که نرمال سالین به عنوان حلال دریافت کرد؛ ج( گروه موش های صحرایی دیابتی درمان شده با 4 میلی گرم بر کیل وگرم عصاره هیدروالکلی میخک (DSA); د)در گروه موش های صحرایی که با 5 میلی گرم بر کیلوگرم گلیبنکلامید به عنوان یک داروی استاندارد (DG) درمان شدند.
یافته ها: میزان قند خون ناشتا و سطح سرمی TG در گروه DC در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (P<0/05). در همه گروه های DC، DG و DSA در مقایسه با گروه کنترل، میزان HDL و انسولین سرم به طور معنی داری کاهش یافت (05/P<0). و همچنین در گروه های DG و DSA نسبت به گروه DC میزان HDL و انسولین سرم افزایش یافت.
نتیجه گیری: میخک صدپر احتمالاً می تواند بر قند خون ناشتا، سطح سرمی انسولین، سطح سرمی پروفایل چربی مؤثر باشد و باعث پیشگیری از تخریب بافتی کبد در موش های صحرایی دیابتیک ناشی از STZ شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي آزمايشگاهی دریافت: 1399/2/28 | پذیرش: 1399/5/27 | انتشار: 1399/7/10