دوره 27، شماره 3 - ( تابستان 1400 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 417-400 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moazzami R, Mirzahosaini H, Naddafi F, Davami F. A Comparative Investigation of the Bispecific Antibody: Expression in Expi293F Cells and E.coli. Intern Med Today 2021; 27 (3) :400-417
معظمی رضا، میرزاحسینی حسن، ندافی فاطمه، دوامی فاطمه. بیان مقایسه‌ای آنتی‌بادی دوخصیصه‌ای علیه مارکر CD19 بیماری لوکمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) در میزبان Expi293F و E.Coli. طب داخلی روز. 1400; 27 (3) :400-417

1- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران.
2- محقق، مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، f.davami@gmail.com
چکیده:   (2071 مشاهده)
اهداف: آنتی‌بادی‌های دوخصیصه‌ای قادر به هدف‌گیری هم‌زمان دو مارکر سطحی هستند. بلیناتومومب یک آنتی‌بادی علیه C19/CD3 از خانواده BiTE(Bispecific T cell engager antibody) است و سازمان غذا و داروی ایالات متحده آن را برای مصارف بالینی تأیید کرده است. این آنتی‌بادی به نحو مؤثری سلول‌های بدخیم را در بیماران مبتلا به لوکمی انفوبلاستیک حاد هدف قرار می‌دهد. در تولید مقادیر زیاد از چنین آنتی‌بادی‌هایی در مقیاس صنعتی انتخاب میزبان مناسب یک مسئله مهم و حیاتی است. سلول‌های پستانداری و سویه‌های باکتری E.coli به ترتیب از رایج‌ترین میزبان‌ها برای تولید آنتی‌بادی و قطعات آنتی‌بادی در مقیاس صنعتی هستند.
مواد و روش ها: در این مطالعه برای بیان آنتی‌بادی دوخصیصه‌ای در سیستم پستانداری پلاسمید pcDNA3.1 (+) و برای بیان در سیستم باکتریایی پلاسمید pET22b استفاده شد. آنتی‌بادی تولیدشده در هر دو سیستم با استفاده از رزین افینیتی نیکل در شرایط مشابه تخلیص شد و در مرحله بعد آنالیز SDS-PAGE و وسترن بلات روی هر دو نمونه صورت پذیرفت و نهایتاً ویژگی‌های اتصالی آنتی‌بادی ترشح‌شده از هر دو سیستم با آزمون الایزا سنجیده شد.
یافته ها :نتایج بیانگر این بود که آنتی‌بادی تولید‌شده سیستم بیانی پستانداری دارای ویژگی‌های اتصالی بهتری نسبت به سیستم بیانی در باکتری است.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در آنتی‌بادی‌های دو ویژگی از خانواده BiTE، مانند Blinatombe، سلول‌های پستانداران یک سیستم بیان کارآمدتر و موفق‌تر تولید می‌کنند. اگرچه باکتری می‌تواند مقادیر بیشتری از آنتی‌بادی را تولید کند.
متن کامل [PDF 6049 kb]   (875 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3993 مشاهده)
دریافت: 1399/7/15 | پذیرش: 1399/11/1 | انتشار: 1400/4/1