دوره 28، شماره 3 - ( تابستان 1401 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 365-354 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abbasi Ranjbar Z, Salari A, Hasandokht T, Fakhr Mousavi A, Jaefarpour S. Risk of Developing Diabetes in Patients Undergoing Coronary Artery Angiography Based on American Diabetes Association Risk Score: A Cross-Sectional Study. Intern Med Today 2022; 28 (3) :354-365
عباسی رنجبر زهرا، سالاری ارسلان، حسندخت طلوع، فخر موسوی ابوذر، جعفرپور سوفیا. تعیین خطر ابتلا به دیابت در افراد کاندید آنژیوگرافی براساس ابزار خطر سنجی دیابت : یک مطالعه مقطعی. طب داخلی روز. 1401; 28 (3) :354-365

1- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
2- گروه قلب و عروق، مرکز تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق، بیمارستان حشمت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
3- گروه قلب و عروق، مرکز تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق، بیمارستان حشمت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران. ، tolou.hasandokht@gmail.com
اهداف شیوع بالای موارد تشخیص داده‌نشده و در خطر بالای دیابت در جمعیت عمومی هشداردهنده است. همچنین فراوانی درگیری عروق کرونر در این گروه نسبت به افراد غیردیابتی بیشتر است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی افراد با خطر بالای دیابت در بیماران غیردیابتی تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان دانشگاهی مرجع در استان گیلان می‌باشد.
مواد و روش ها در یک مطالعه مقطعی،  اطلاعات 300 بیمار غیردیابتی کاندید آنژیوگرافی با نمونه‌گیری دردسترس جمع‌آوری شد. خطر ابتلا به دیابت با استفاده از ابزار خطرسنجی دیابت انجمن دیابت آمریکا محاسبه شد. امتیاز مساوی و بالای 5 (خطر بالا)، امتیاز 4 و زیر 4 به‌ترتیب خطر متوسط و کم‌خطر درنظر گرفته شد.
یافته ها میانگین سنی افراد موردمطالعه 15/7±59/44 سال بود. بیشتر افراد (59/3 درصد) مرد بودند. تنها 24/3 درصد از افراد موردمطالعه در گروه کم‌خطر بودند و بقیه در خطر متوسط (32 درصد) و بالای دیابت (43/7 درصد) قرار داشتند. فراوانی افراد با درگیری حداقل 2 رگ عروق کرونر در گروه با خطر بالای دیابت (43/1 درصد) بیشتر از دو گروه خطر متوسط(34/4 درصد) و خطر کم (22/5 درصد) بود.
نتیجه گیری سهم بالایی از افراد تحت آنژیوگرافی در خطر بالای دیابت بودند (>5). بنابراین، مدیریت ریسک فاکتورهای کاردیومتابولیک در بیماران قلبی بعد از ترخیص از بیمارستان با اهمیت است.
متن کامل [PDF 3154 kb]   (327 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (714 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1400/6/18 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/4/10