دوره 28، شماره 3 - ( تابستان 1401 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 397-382 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soheilian‑Khorzoghi M, Rostami‑Nejad M, Haddadi A, Yadegar A, Dabiri H. Comparison of the Lactobacillus and Bifidobacterium Population in Fecal Microbiome of Celiac Disease Patients on Gluten-Free Diet With Healthy Subjects. Intern Med Today 2022; 28 (3) :382-397
سهیلیان خورذوقی مونا، رستمی نژاد محمد، حدادی اعظم، یادگار عباس، دبیری حسین. مقایسه جمعیت لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم در میکروبیوم مدفوعی افراد مبتلا به بیماری سلیاک تحت رژیم غذایی فاقد گلوتن با افراد سالم. طب داخلی روز. 1401; 28 (3) :382-397

1- گروه میکروبیولوژی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد، پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از آب و غذا، پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.  ، hdabiri@sbmu.ac.ir
اهداف بیماری سلیاک نوعی بیماری خودایمنی مزمن می‌باشد که در اثر گلوتن و سایر عوامل محیطی مانند میکروبیوتای روده‌ای در افراد مستعد ازنظر ژنتیکی ایجاد می‌شود. این مطالعه با هدف ارزیابی ترکیب و میزان شمارش جمعیت میکروبیوتای روده‌ای هدف در بیماران سلیاکی و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد.
مواد و روش ها در مطالعه آزمایش-کنترل حاضر، 2 باکتری بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس درنمونه مدفوع 20 بیمار سلیاکی تحت‌رژیم غذایی فاقد گلوتن با 20 فرد سالم مراجعه‌کننده به دپارتمان سلیاک تهران-ایران، بین مرداد تا بهمن سال 1398 بررسی شد. DNA باکتریایی استخراج‌شده از نمونه مدفوع توسط جفت آغازگرهای اختصاصی و با تکنیک ریل تایم پی‌سی‌آر، موردسنجش و ارزیابی قرار گرفت. تجزیه‌وتحلیل آماری با نسخه 21 نرم‌افزار SPSS انجام شد.
یافته ها نتایج حاصل از بررسی مشخصات جمعیت‌شناختی در 2 گروه مورد مطالعه ازنظر جنسیتی، میانگین سنی و طبقه‌بندی مارش اختلاف معناداری نداشته است (P>0/05). ازطرفی مقایسه میکروبیوتای روده‌ای نشان می‌دهد که میزان باکتری‌های مفید بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس در بیماران سلیاکی در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معناداری کمتر می‌باشد.

نتیجه گیری نتایج حاصل از این مطالعه پدیده ناتراز شدن میکروبیوتای روده در بیماران سلیاکی را در مقایسه با افراد سالم تأیید کرد.. به‌علاوه، تغییر در میکروبیوتای روده ممکن است در روند بیماری‌زایی بیماری سلیاک نقش داشته باشد.
متن کامل [PDF 4896 kb]   (329 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (435 مشاهده)
دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/4/10