دوره 28، شماره 3 - ( تابستان 1401 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 299-280 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei M. A Review of Recent Advances in Iron Oxide Nanoparticles as a Magnetic Agent in Cancer Diagnosis and Treatment. Intern Med Today 2022; 28 (3) :280-299
رضائی مسعود. مروری بر پیشرفت‌‌‌‌‌های اخیر نانوذرات اکسید آهن به‌عنوان یک عامل مغناطیسی در تشخیص و درمان سرطان. طب داخلی روز. 1401; 28 (3) :280-299

گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، masood.rezaei69@gmail.com
اهداف در سال‌های اخیر، نانوذرات اکسید آهن به‌دلیل نقش غیرسمی خود در سیستم‌های زیستی، پتانسیل زیادی در کاربردهای زیست‌پزشکی از خود نشان داده‌اند. همچنین، خواص مغناطیسی و نیمه‌‌‌‌هادی نانوذرات اکسید آهن می‌تواند به کاربردهای چند منظوره در پزشکی منجر شود.
مواد و روش ها در این مقاله، 49 مقاله مرتبط با نانوذرات اکسید آهن و کاربردهای گسترده آن در حوزه پزشکی و زیست فناوری، در فاصله سال‌‌‌‌‌های 1998 تا 2022 از طریق پایگاه‌‌‌‌‌های جست‌وجوی مقالات از پایگاه‌‌‌‌‌های اطلاعاتی گوگل اسکالر، پابمد و اسکوپوس جمع‌‌‌‌‌آوری شد.
یافته ها نانوذرات اکسید آهن نه‌تنها به‌عنوان عامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدسرطان مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌گیرند؛ بلکه می‌‌‌‌‌توانند با مولکول‌‌‌‌‌ها مختلف عامل‌‌‌‌‌دار می‌شوند و برای درمان و تشخیص سرطان کاربرد دارد. به‌دلیل اثرات زیان‌‌‌‌‌بار برخی از این عامل‌‌‌‌‌ها امروزه فیتوشیمیایی‌‌‌‌‌های عصاره گیاهان به‌عنوان جایگزینی برای عامل‌‌‌‌‌دار کردن این نانوذرات استفاده می‌‌‌‌‌شود. مزیت اصلی نانوذرات اکسید آهن، توزیع زیستی مناسب در نمونه زیستی در مقایسه با سایر سیستم‌‌‌‌‌های دارورسانی است. خاصیت مغناطیسی نانوذرات اکسید آهن در هایپرترمی و مواد حاجب در تصویربرداری رزونانس مغناطیسی توجه بسیاری از محققان را جلب کرده است.
نتیجه گیری نانوذرات اکسید آهن می‌‌‌‌‌توانند در درمان و تشخیص هدفمند در زیست‌‌‌‌‌پزشکی مؤثر واقع شوند. به‌منظور بهبود درمان‌‌‌‌‌های ضدسرطان و ضدمیکروبی، محققان با رویکردهای مختلفی از این نانوذرات استفاده کرده‌‌‌‌‌اند. باتوجه‌به کاربردها و نتایج وسیع نانوذرات اکسید آهن در پزشکی، مقاله مروری حاضر با هدف بحث در مورد روش‌های سنتز نانوذرات اکسید آهن، انواع پوشش‌های مورد استفاده برای عامل‌‌‌‌‌دار کردن آن‌‌‌‌‌ها و کاربردهای متفاوتی که در درمان و تشخیص سرطان دارند، به نگارش درآمده است.
متن کامل [PDF 5790 kb]   (656 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1274 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1401/2/24 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/4/10