دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1387 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodakrami N, Moatar F, Ghahiri A. The effect of an Iranian herbal drug on primary dysmenorrhoea - A clinical control trial. Intern Med Today 2008; 14 (2) :11-19
خداکرمی ناهید، معطر فریبرز، قهیری عطا ا... مقایسه اثربخشی داروی گیاهی (کرفس، زعفران و انیسون ) و کپسول مفنامیک اسید بر شدت دیسمنوره اولیه . طب داخلی روز. 1387; 14 (2) :11-19

1- ، khodakarami@sbmu.ac.ir
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی اثربخشی کپسول گیاهی با مفنامیک اسید در 180 نفر از دختران دانشجوی با سن 27-18 سال ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که از دیسمنوره اولیه شکایت داشتند، طراحی و اجرا گردید. روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه ی تجربی است و به صورت کارآزمایی بالینی و دوسوکور انجام شده است. نمونه های واجد شرایط شرکت در مطالعه به صورت تصادفی در سه گروه درمانی کپسول گیاهی، کپسول مفنامیک اسید و کپسول دارونما مورد بررسی قرار گرفتند. ترکیب داروی گیاهی شامل عصاره ی خشک گیاهان زعفران، کرفس و انیسون بود که در کپسول های شبیه مفنامیک اسید و دارونما با دوز 500 میلی‌گرم تهیه و در بسته‌بندی های مشابه در اختیار واحدهای مورد مطالعه قرار گرفت. طول درمان به مدت سه سیکل قاعدگی و از ابتدای هر سیکل به مدت سه روز که روزانه مصرف 3 عدد کپسول در نظر گرفته شد. شدت درد با استفاده از خط کش چشمی درد مورد ارزیابی قرار گرفت و میانگین شدت درد در هر سیکل تعیین شد. یافته ها: اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که کلیه واحدهای مورد پژوهش از نظر مشخصات دموگرافیک، خصوصیات قاعدگی و شدت دیسمنوره اولیه در قبل از درمان یکسان و همگن بودند. ولی پس از درمان، شدت دیسمنوره اولیه در گروه کپسول گیاهی با 01/0p< و در گروه مفنامیک اسید با 01/0p< به طور معنی‌داری نسبت به کپسول دارونما کاهش یافته بود. همچنین با مقایسه شدت دیسمنوره اولیه پس از درمان با کپسول گیاهی، مفنامیک اسید و دارونما نتایج با 031/0=p نشان داد که تأثیر کپسول گیاهی بهتر و مناسب‌ تر از مفنامیک اسید می‌باشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش به نظر می رسد که داروی گیاهی SCA تأثیر مناسب تری بر کاهش دیسمنوره اولیه دارد و پیشنهاد می گردد جهت دستیابی به دوز مناسب دارو مطالعات وسیع تری طراحی و اجرا گردد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1387/11/7 | انتشار: 1387/4/25