دوره 18، شماره 2 - ( 4-1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

khodabakhsh M, mansori P. Relationship of Forgiveness and Empathy Among Medical and Nursing Students. Intern Med Today 2012; 18 (2) :45-54
خدابخش محمدرضا، منصوری پروین. بررسی رابطه عفو با همدلی در دانشجویان پزشکی و پرستاری. طب داخلی روز. 1391; 18 (2) :45-54

1- دانشگاه تهران ، mr_khodabakhsh@yahoo.com
2- دانشگاه تهران
زمینه و هدف: عفو و همدلی در کیفیت روابط پزشک- بیمار نقش اساسی دارند. با توجه به اهمیت شناخت متغیرهای تعیین کننده و تأثیرگذار بر کیفیت روابط پزشک، پرستار و بیمار، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین عوامل عفو و ابعاد همدلی در دانشجویان رشته های پزشکی و پرستاری انجام شده است. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 198 نمونه دانشجوی پزشکی و پرستاری که با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام گرفت. پس از بررسی مقدماتی و تعیین روایی و پایایی ابزارها، داده ها با استفاده از پرسشنامه‌های شاخص واکنش پذیری بین فردی IRI و مقیاس عفو هارتلند HFS جمع آوری شد. برای تحلیل داده‌های پژوهش از نرم افزار آماری SPSS نگارش 18 و آزمون آماری ضریب همبستگی خطی پیرسون در سطح معنی داری 05/0=p استفاده شد. یافته‌ها: بین عفو و همدلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (031/0=p). بین عفو در جهت خود با ابعاد همدلی (پریشانی شخصی، همدلی خیالی و توجه همدلانه) رابطه مثبت و معنی داری در سطح 035/0>p و با دیدگاه گیری رابطه مثبت و معنی داری در سطح 047/0=p وجود دارد. عفو در جهت دیگری از میان ابعاد همدلی با پریشانی شخصی و دیدگاه گیری رابطه مثبت و معنی داری در سطح 047/0=p و با توجه همدلانه رابطه مثبت و معنی داری در سطح 035/0>p دارد. عفو در جهت موقعیت از میان ابعاد همدلی تنها با پریشانی شخصی ودیدگاه گیری رابطه دارد که به ترتیب در سطح 035/0>p و 047/0=p معنی دار می‌باشد. نتیجه‌گیری: عفو نقش مهمی در ارتباط با همدلی و بینش به کیفیت روابط پزشک، پرستار و بیمار، ایفا می‌کند. نتایج و پیامدهای پژوهش در این مقاله تشریح و تبیین خواهند شد.
واژه‌های کلیدی: عفو، همدلی، دانشجویان
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی