 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Shahraki M R,  Mirshekari H,  Harati M,  Shahraki A R. Evaluation of Tamarindus Indicia Seed Aqueous Extract on Tail Flick Reaction Time and Serum DHEA in Fructose-fed Male Rats.  Intern Med Today 2010; 16 (3) :71-76
URL: 
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-967-fa.html   
                    
                    شهرکی محمد رضا،  میرشکاری حمیده،  هراتی مهدی،  شهرکی احمد رضا. بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم و میزان DHEA سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز.  طب داخلی روز. 1389; 16 (3) :71-76
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-967-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1-  ، m_shahrakim@yahoo.com
                    
                    
                    چکیده:       (14080 مشاهده)
                    
                    
                    زمینه و هدف: سندرم مقاومت به انسولین یک اختلال متابولیکی است که در پاتوفیزیولوژی بیماری دیابت مؤثر است. چون میزان DHEA سرم و تحریک پذیری سلول های بدن را تغییر می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم به محرک دردزا و میزان DHEAS سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز بوده است.
روش تحقیق: این مطالعه بر روی 30 سر موش صحرایی نر که در سه گروه مساوی شاهد سالم (C)، تغذیه شده با فروکتوز (F) و تغذیه شده با  فرکتوز و تحت درمان با عصاره دانه تمبر هندی (FT) انجام شد. در پایان زمان واکنش دم به محرک دردزا و  میزان DHEAS سرم اندازه گیری گردید. اطلاعات 
به دست آمده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS V.11 آنالیز گردید. نتایج به صورت Mean±SD بیان و اختلافات آماری در سطح معنی داری 5 درصد بررسی گردید. 
یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که زمان واکنش دم به محرک دردزا در گروه FT نسبت به گروه F کاهش یافت، اما مقدار DHEAS در این گروه نسبت به گروه F افزایش معنی داری نشان داد (05/0>p). 
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مصرف عصاره ی آبی دانه ی تمبر هندی، موجب افزایش مقدارDHEAS  و تحریک پذیری در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز می گردد که  مکانیسم دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
علوم پايه پزشكي  دریافت: 1389/9/20 | پذیرش: 1400/10/6 | انتشار: 1389/9/24