گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی گناباد، گناباد، ایران. ، jalalmardaneh@yahoo.com
چکیده: (1688 مشاهده)
اهداف: کرونوباکتر ساکازاکی (CS) عضوی از خانواده انتروباکتریاسه است و یک باسیل از نظر ژنتیکی ناهمگن، متحرک و گرممنفی است. این باکتری یک پاتوژن منتقله از طریق غذا و مرتبط با بلعیدن شیرخشک است که میتواند باعث سپسیس نوزادان، انتروکولیت نکروزانکننده و مننژیت شود. این بررسی روی جدیدترین اطلاعات در مورد ویژگی باکتریایی کرونوباکتر ساکازاکی و عفونتهای انسانی ناشی از این باکتری بیماریزا متمرکز شده است.
مواد و روش ها: ما در پایگاه دادههای پزشکی مانند اسکوپوس، پابمد، آیاسآی، وب آو ساینس و سایر وبسایتها جستوجو کردیم.
یافته ها: کرونوباکتر ساکازاکی به عنوان یک خطر میکروبی در زنجیره غذایی نوزادان، همراه با مرگومیر بالایی در نوزادان است. کمیسیون مشخصات میکروبیولوژیکی مواد غذایی، کرونوباکتر ساکازاکی را به عنوان باکتری خطرناک شدید برای افراد محدود، مدتزمان طولانی، عوارض مزمن قابل توجه یا تهدیدکننده زندگی طبقهبندی کرده است. اگرچه میزان بروز عفونت کرونوباکتر ساکازاکی کم است، اما پیشآگهی بیماری ضعیف است و عفونت، با مرگومیر قابل توجهی همراه است. محصولات شیرخشک (PIF) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی از نظر اپیدمیولوژیک با چندین مورد بالینی مرتبط شدهاند. نوزادان نارس و کموزن و بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) بیشتر از نوزادان بزرگتر در معرض خطر عفونت قرار دارند.
نتیجه گیری: ما تمرکز بر راهکارهای پیشگیرانه ساده مانند ارتقای تغذیه با شیر مادر، درج هشدار روی بستههای شیرخشک مبنی بر آلودگی آنها به کرونوباکتر ساکازاکی و پرهیز از عمل گرم شدن مجدد شیرخشک را توصیه میکنیم.در بزرگسالان باید از مصرف محصولات لبنیاتی بازسازیشده در جمعیت سرکوبشده سیستم ایمنی خودداری شود. اقدامات احتیاطی پیشگیریکننده مناسب باید در تنظیمات NICU و ICU رعایت شود، جایی که شیوع عفونت ممکن است بیشتر باشد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
پزشكي آزمايشگاهی دریافت: 1398/9/4 | پذیرش: 1400/12/22 | انتشار: 1400/1/12