Shariatifar N, Kamkar A, Shams Ardekani M, Misaghi A, Jamshidi A H, Jahed Khaniki G. Quantitative and qualitative study of phenolic compounds and antioxidant activity of plant pulicaria gnaphalodes. Intern Med Today 2012; 17 (4) :35-41
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html
شریعتی فر نبی، کامکار ابوالفضل، شمس اردکانی محمد رضا، میثاقی علی، جمشیدی امیرحسین، جاهد غلامرضا. بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه (pulicaria gnaphalodes. طب داخلی روز. 1390; 17 (4) :35-41
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، nshariatifar@ut.ac.ir
چکیده: (17277 مشاهده)
مقدمه و هدف:گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (فلاونوئید ،تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند .آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو وحفظ سلامت حائز اهمیت هستند.این تحقیق به منظور بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد. سپس سنجش میزان فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت ودرنهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد . نتایج: نتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام عصاره های آبی ،اتانولی ومتانولی به ترتیبmg GAE / g dry sample 2/27 و 26 و91 /25 و میزان ترکیبات فلاونوئیدی تام عصاره های آبی ،اتانولی ومتانولی به ترتیب mg QE / g dry sample 12/20 و 32/21 و 97/24 می باشد .IC50 عصاره 2/0± 9/9 است و نتایج فیتوشیمی بیانگر وجود فلاونوئید ،تانن و آنتوسیانین است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهد که گیاه دارای ترکیبات فنلی بالا بوده وفعالیت آنتی اکسیدانی آن با میزان ترکیبات فنلی رابطه مستقیم دارد. کلید واژها: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی ، عصاره ، گیاه علف هیضه
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1390/3/3 | پذیرش: 1390/11/15 | انتشار: 1390/11/26