دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 196-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

bagheri A, faeghi F, rabbani M, jabari K. Diagnostic Value of Susceptibility Weighted Imaging in Sinus Venous Thrombosis. Intern Med Today 2015; 21 (3) :189-196
باقری اکرم، فائقی فریبرز، ربانی مسعود، جباری کیوان. ارزش تشخیصی تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی در ترومبوز سینوس‌های وریدی. طب داخلی روز. 1394; 21 (3) :189-196

1- شعبه بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه تکنولوژی رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، f.faeghi@yahoo.com
3- گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اهداف: ونوگرافی تشدید مغناطیسی براساس تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی از دی‌اکسی‌هموگلوبین وریدها به‌عنوان ماده کنتراست ذاتی استفاده می‌کند. اختلاف پذیرفتاری مغناطیسی بین دی‌اکسی‌هموگلوبین، اکسی‌هموگلوبین و پارانشیم، کنتراست وریدی بی‌نظیری می‌دهد. هدف از این مطالعه، بررسی سکانس‌های مختلف تصویربرداری تشدید مغناطیسی و تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی برای نمایش ترومبوز سینوس‌های وریدی بود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی‌، در مرکز تصویربرداری پزشکی شفا در شهر اصفهان از مرداد 1392 تا شهریور 1393 انجام شد و 12 بیمار مبتلا ‌به ترومبوز سینوس‌های وریدی با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی، تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی و ونوگرافی تشدید مغناطیسی با کنتراست فازی آنالیز شدند.

یافته‌ها: در همه بیماران، ترومبوز سینوس ساژیتال فوقانی‌، سینوس‌های عرضی و سیگموئید تحت حاد به‌طور موفقیت‌آمیزی در تصویر‌برداری پذیرفتاری مغناطیسی نمایش داده‌ شد. فقط در یک مورد، ترومبوز سینوس‌های عرضی و سیگموئید چپ و ورید ژوگولار چپ در مرحله زمانی تحت حاد در تصاویر وزنی T1 قابل تشخیص بود. ترومبوز سینوس‌های وریدی تحت حاد در تصاویر وزنی T2 در 6 بیمار قابل تشخیص بود. ونوگرافی تشدید مغناطیسی با کنتراست فازی ترومبوز سینوس‌های وریدی حاد و تحت حاد را در همه بیماران نشان داد.

نتیجه‌گیری: تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی، ارزش تشخیصی بالایی در نمایش ترومبوز سینوس ساژیتال فوقانی، سینوس‌های عرضی و سیگموئید تحت حاد دارد.

متن کامل [PDF 800 kb]   (2079 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مطالعه بيماری‌ها
دریافت: 1394/1/15 | پذیرش: 1394/4/3 | انتشار: 1394/5/28