Moasheri N, Hedyati H, Miri M, Aliabadi N B. An epidemiological study on histological pap-smear results in Birjand "Imam Reza" hospital during two consecutive years.. Intern Med Today 2004; 10 (2) :16-19
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-263-fa.html
معاشری نرگس، هدایتی هایده، میری محمدرضا، علی آبادی نرگس. بررسی اپیدمیولوژیکی نتایج پاپاسمیر آسیبشناسی بیمارستان امام رضا(ع) درطی دو سال متوالی. طب داخلی روز. 1383; 10 (2) :16-19
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-263-fa.html
1- ، nmasheri@yahoo.com
چکیده: (18343 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از روشهای غربالگری عفونتها و تغییرات دهانه رحم، نمونهبرداری از رحم میباشد. معمولاً غربالگری در فواصل 3 سال یکبار در زنان 20-65 ساله، میزان وقوع و میزان مرگ و میر سرطان دهانه رحم را تا حدود 90% کاهش میدهد؛ تحقیق حاضر با توجه به اهمیت این آزمایش و ارزش تشخیصی آن و با هدف بررسی اپیدمیولوژیکی نتایج پاپاسمیر آسیبشناسی بیمارستان امام رضا (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی دو سال متوالی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، برگههای آسیبشناسی موجود در بایگانی آسیبشناسی بیمارستان در طی دو سال متوالی مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق متغیرهایی از جمله میزان فراوانی عفونتها، سن، تعداد زایمان، سقط و … نیز بررسی شدند و اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی خلاصه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: بر اساس نتایج پاپاسمیر مربوط به 2918 پرونده بایگانیشده، در 9/91% از موارد هیچگونه عفونتی گزارش نشده بود؛ از 1/8 % باقیمانده، 3/3% مبتلا به عفونتهای قارچی (با میانگین سنی 5/33 سال و میانگین تعداد زایمان 5/2 بار)، 8/3% مبتلا به عفونتهای تریکومونایی (با میانگین سنی 32 سال و میانگین تعداد زایمان 3 بار) و 1% مبتلا به عفونت باکتریال به دنبال شیردهی (با میانگین سنی 29 سال و میانگین تعداد زایمان 2 بار) بودند؛ همچنین مشخص گردید که فاصله زمانی بین ابتلا به عفونت پس از سقط کمتر از فاصله زمانی ابتلا به عفونت، پس از زایمان است. در مجموع ارتباط معنیداری بین عفونت و متغیرهای سن و تعداد زایمان وجود نداشت.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه، میتوان نتیجهگیری کرد که احتمال ابتلا به عفونت زودرس پس از سقط بیشتر از احتمال ابتلا به عفونت زودرس پس از زایمان است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشكي داخلی دریافت: 1387/5/3 | انتشار: 1383/4/25