Abbaszadeh S, Sharifzadeh A, Mahmoodzadeh Hosseini H. Evaluation of Inhibitory Effect of Three Phenolic Compounds; Linalool, Menthol and Eugenol on the Yeasts as Food Spoiling Agents. Intern Med Today 2019; 25 (2) :71-76
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3132-fa.html
عباس زاده سپیده، شریف زاده عقیل، محمودزاده حسینی حمیده. بررسی اثر مهاری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر مخمرهای عامل فساد در مواد غذایی. طب داخلی روز. 1398; 25 (2) :71-76
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3132-fa.html
1- مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران. ، Dr_s_abbaszadeh@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، پژوهشکده سیستم بیولوژی و مسمومیت ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران.
چکیده: (3764 مشاهده)
اهداف: اگرچه استفاده از مخمرها به عنوان آغازگر در صنایع غذائی متداول است اما در بعضی موارد می توانند باعث فساد محصول و کاهش کیفیت غذا شوند. مطالعه حاضر، به بررسی اثرات ضد مخمری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر علیه 7 گونه مخمری آلوده کننده محصولات غذائی (کاندیدا آلبیکانس، کاندیدیا کفیر، کاندیدیا فاماتا، رودوتورولا گلوتینیس، کلایورومایسز فراجیلیس، دباریومایسز هانسنی و ساکارومایسز سرویزیه) پرداخته است.
مواد و روش ها: اثرات ضد مخمری سه ترکیب مذکور و تعیین حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب توسط روش های انتشار دیسک و میکرودایلوشن انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که هر سه ترکیب مورد مطالعه دارای اثرات ضد مخمری موثر بر روی ایزوله های مورد آزمایش بودند. اوژنول در غلظت کمتری (50 میکروگرم بر میلی لیتر) در مقایسه با دو ترکیب مورد مطالعه دیگر دارای خاصیت ضد مخمری هستند. به علاوه، حداقل غلظت مهار کنندگی برای لینالول، منتول و اوژنول به ترتیب در سویه های رودوتورولا گلوتینیس (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)، ساکارومایسز سرویزیه (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاندیدیا آلبیکنس (50 میکروگرم بر میلی لیتر) بود.
نتیجه گیری: در مجموع، می توان عنوان کرد ترکیبات فنولی طبیعی منتول، لینالول و اوژنول دارای تاثیرات سمی و ضد مخمری هستند که قادرند در غلظت های کم مانع رشد تمامی مخمرهای آلوده کننده مواد غذائی مورد مطالعه شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پايه پزشكي دریافت: 1397/7/16 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/1/17