Naderi A, Manafi Anvar N. The impact of treatment strategy on the knee function, and physical and psychological health of athletes with an ACL tear. Intern Med Today 2022; 29 (1) :9-17
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3969-fa.html
1- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه صنعتی شاهرود، سمنان، ایران. ، ay.naderi@yahoo.com
2- موسسه عمران و توسعه، همدان، ایران
چکیده: (871 مشاهده)
هدف: هدف از مطالعهی حاضر مقایسهی عملکرد زانو و سلامت جسمانی و روانی ورزشکارانی است که تحت درمان محافظهکارانهی ACL قرار گرفتند.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع پسرویدادی است. آزمودنیهای مطالعهی حاضر را 31 ورزشکار با سابقهی پارگیACL یکطرفه تشکیل میدهند که در دو گروه بازسازی ACL (18 نفر) و درمان محافظهکارانه (13 نفر) قرار گرفتند. بهمنظور بررسی عملکرد عینی و ذهنی زانو، بهترتیب از آزمونهای هاپ و مقیاس پیامد آسیبهای زانو و استئوآرتریت (KOOS) استفاده شد. سلامت جسمانی و روانی ورزشکاران نیز با پرسشنامهی پرومیس29 (PROMIS–29) ارزیابی شد. تجزیهوتحلیل دادهها با آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بازسازی ACL نسبت به درمان محافظهکارانه، عملکرد جسمانی و ظرفیت مشارکت اجتماعی بهتر و اضطراب و افسردگی کمتری را برای ورزشکاران به همراه دارد (05/0 P <). علاوه بر این، بازسازی ACL با عملکرد تفریحی و ورزشی و کیفیت زندگی بهتر و شدت علائم و سفتی زانوی کمتر نیز همراه است (05/0 P <).
نتیجه گیری: بر این اساس، میتوان گفت که بازسازیACL میتواند عملکرد زانو، عملکرد ورزشی و سلامت روانی و جسمانی ورزشکار را تحتتأثیر قرار دهد. بااینحال، لازم است بدانیم که مطالعهی حاضر از نوع گذشتهنگر است و محدودیتهایی دارد که باید در نظر گرفته شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
ارتوپدی و بيومکانيک دریافت: 1401/11/20 | پذیرش: 1402/9/20 | انتشار: 1402/1/8