Askari F, Atarodi A, Torabi S, Delshad Noghabi A, Sadegh Moghadam L, Rahmani R. Women’s Labor Experience: A Phenomenological Study. Intern Med Today 2010; 15 (4) :39-46
URL:
http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-732-fa.html
عسکری فریبا، عطاردی علیرضا، ترابی شیرین، دلشاد نوقابی علی، صادق مقدم لیلا، رحمانی رقیه. تجربه ی زنان از زایمان: یک مطالعه ی پدیدار شناسی . طب داخلی روز. 1388; 15 (4) :39-46
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-732-fa.html
1- ، aratarodi1387@yahoo.com
چکیده: (17311 مشاهده)
زمینه و هدف: در زندگی انسان بسیاری از مسائل و پدیده های فیزیولوژیک مثل تولد و مرگ وجود دارد، که جزء بدیهیات می باشند. اما این پدیده های طبیعی می توانند توسط فرآیندهای پاتولوژیک تحت تأثیر قرار گیرند که مراقبت های بهداشتی و درمانی را برای کنترل آن فرآیندها می طلبد. مطالعه ی حاضر با هدف تبیین تجربه ی زنان زایمان کرده از زایمان، در جهت برقراری امکان مراقبت های طبیعی برای این پدیده ی فیزیولوژیک انجام گرفت.
روش تحقیق: در این مطالعه از رویکرد پدیدار شناسی استفاده شده است. شرکت کنندگان از میان زنان نخست زای زایمان کرده در بیمارستان 22 بهمن گناباد که زایمان واژینال و بدون عارضه داشته اند به روش مبتنی بر هدف انتخاب و اطلاعات از طریق مصاحبه ی باز و نیمه ساختارمند با شرکت کنندگان که تعداد آن ها با توجه به اشباع داده ها 10 نفر بود، جمع آوری گردید. روش 7 مرحله ای تجزیه و تحلیل کلایزی مورد استفاده ی پژوهشگران در این مطالعه بود.
یافته ها: متن مصاحبه با شرکت کنندگان، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و کدهای مفهومی از آن استخراج گردید. سپس کدها به سه مفهوم اصلی و زیرمفهوم های مربوطه دسته بندی شدند که عبارتند از:
1- محیط (سر و صدا، فراهم بودن خلوت بیمار، رنگ محیط) 2- اطمینان دادن به زائو ( حمایت از زائو، مهارت ماما) 3- تکنیک های روتین (سرم تراپی، خوابیدن در تخت، انجام معاینات واژینال، آمنیوتومی، ناشتا بودن).
نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش شایسته است محیطی امن، خلوت و مناسب برای زایمان در نظر گرفته شود. زنان از طرف پرسنل مامایی مورد حمایت قرار گیرند و روند زایمانشان به زبان خودشان و به صورت واقعی برای آن ها توضیح داده شود. از مداخلات غیر ضروری که به صورت روتین به همه ی زنان و بدون توجه به نیازشان ارائه می شود مانند استراحت مطلق، برقراری راه وریدی، معاینات مکرر واژینال، آمنیوتومی زودهنگام و ناشتا بودن پرهیز شود. با امید به این که تجربه ی زایمان را برای مادران به تجربه ای خوشایند و لذت بخش تبدیل نماییم.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پايه پزشكي دریافت: 1389/2/4 | انتشار: 1388/10/25