دوره 12، شماره 4 - ( جلد-4 1385 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaeian M, Tabatabaei Z, Naeimi R, Esmaeili A, Jamali M, VaziriNejad R et al . Knowledge, attitude and practice of Rafsanjan male pensioners towards prevention of prostate cancer in the year 2006. Intern Med Today 2007; 12 (4) :19-25
رضائیان محسن، طباطبایی سید ضیاء، نعیمی رضا، اسماعیلی عباس، جمالی محمد، وزیری‌نژاد رضا و همکاران.. دانش، بینش و عملکرد مردان بازنشسته شهرستان رفسنجان نسبت به پیشگیری از سرطان پروستات . طب داخلی روز. 1385; 12 (4) :19-25

1- ، moeygmr2@yahoo.co.uk
زمینه و هدف: سرطان پروستات بیماری است که به طور عمده در مردان مسن رخ می‌دهد و در صورت تشخیص در مراحل اولیه قابل درمان می‌باشد. از آنجا که آگاهی افراد از این موضوع باعث بهبود نگرش و تأثیر مثبت روی عملکرد آنها می‌شود، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی دانش، بینش و عملکرد مردان بازنشسته شهرستان رفسنجان نسبت به پیشگیری از سرطان پروستات انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی در سال 1385 بر روی400 نفر از مردان بازنشسته شهرستان رفسنجان و با روش نمونه‌گیری تصادفی انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌ای جمع‌آوری شد که دارای چهار قسمت مشتمل بر سؤالات فردی، دانش، نگرش و عملکرد جامعه مورد بررسی در مورد سرطان پروستات بود؛ سپس با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (13) و آمار توصیفی و تحلیلی ( آزمونهای آماری Chi-Square و Fisher) در سطح معنی‌داری 05/0P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: از مجموع افراد مورد مطالعه، 55% (220 نفر) دانش خوب، 8/39% ( 159 نفر) نگرش مثبت و 7/6% (27 نفر) عملکرد خوب نسبت به پیشگیری از سرطان پروستات داشتند. رابطه مستقیمی بین دانش و نگرش، نگرش و عملکرد، دانش و عملکرد افراد وجود داشت (05/0P<) ولی رابطه دانش و نگرش از نظر آماری معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: با توجه به این که دانش بر نگرش افراد و نگرش افراد بر عملکرد آنها تأثیر مثبت دارد، لازم است با آموزش به افراد در معرض خطر و استمرار این آموزشها عملکرد آنها را نسبت به پیشگیری از سرطان پروستات، بهبود بخشید.
متن کامل [DOC 258 kb]   (17131 دریافت)
دریافت: 1386/7/25 | انتشار: 1385/10/25