دوره 26، شماره 1 - ( زمستان 1398 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 53-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Piri Z, Amiri Majd M, Bazzazian S, Ghamari M. The Mediating Role of Coping Strategies in the Relationship of Difficulties in Emotion Regulation With Internet Addiction Among College Students. Intern Med Today 2019; 26 (1) :38-53
پیری زهرا، امیری مجد مجتبی، بزازیان سعیده، قمری محمد. نقش میانجی راهبردهای مقابله‌ای در رابطه بین دشواری تنظیم هیجان و اعتیاد به اینترنت. طب داخلی روز. 1398; 26 (1) :38-53

1- گروه راهنمایی و مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، ابهر، ایران.
2- گروه روان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، ابهر، ایران. ، amirimajd@abhariau.ac.ir
3- گروه روان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، ابهر، ایران.
اهداف: در سال‌های اخیر موضوع اعتیاد به اینترنت، به علت پیامدهای منفی، مورد توجه روان‌شناسان قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تبیین نقش میانجی راهبردهای مقابله‌ای در رابطه بین دشواری تنظیم هیجان و اعتیاد به اینترنت انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کرج در سال ۹۷‌۱۳ بودند. به روش نمونه‌گیری دردسترس ۳۷۵ دانشجو انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسش‌نامه‌های دشواری‌های تنظیم هیجان راهبردهای مقابله‌ای و اعتیاد به اینترنت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله‌مراتبی همزمان و با استفاده از نسخه ۲۵ نرم‌افزار SPSS انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد بین متغیر راهبرد مقابله ناکارآمد و دشواری تنظیم هیجان (r=۰/۵۲۷ - P>۰/۰۵)، بین متغیر اعتیاد به اینترنت و راهبرد مقابله ناکارآمد (r=۰/۳۸۶ - P>۰/۰۵) و بین اعتیاد به اینترنت و دشواری تنظیم هیجان (r=۰/۵۴۸ - P>۰/۰۵) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین تحلیل رگرسیون سلسله‌مراتبی به روش بارون و کنی نشان داد راهبرد مقابله ناکارآمد نقش میانجی در رابطه بین دشواری‌های تنظیم هیجان و اعتیاد به اینترنت دارد.
نتیجه گیری: این نتایج نشان می‌دهد که سطوح بالای دشواری‌های تنظیم هیجان با سطوح بالای اعتیاد به اینترنت همراه است و دشواری‌های تنظیم هیجان روی راهبرد مقابله ناکارآمد اثر مثبت گذاشته و مقابله ناکارآمد به نوبه خود میزان اعتیاد به اینترنت را بالا می‌برد.
واژه‌های کلیدی: مقابله، هیجان، اینترنت، رفتار اعتیادی
متن کامل [PDF 3176 kb]   (2926 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4486 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت روان
دریافت: 1398/1/19 | پذیرش: 1398/10/13 | انتشار: 1398/10/11